Op donderdag 1 december 2011 vindt in Rotterdam de tweede editie van de Dag van de Wereldmuziek plaats. Na een succesvolle eerste editie in Utrecht (2009) verhuist dit showcase-festival nu naar Rotterdam. Podium Grounds en De Machinist zijn die dag het middelpunt van de wereldmuziek in Nederland.

Het dagprogramma is bestemd voor iedereen die zich beroepshalve bezig houdt met (wereld)muziek in Nederland. De optredens in Podium Grounds zijn voor professionals én publiek.

Eind september heeft de onafhankelijke commissie uit meer dan 200 aanmeldingen 19 groepen en 2 deejays geselecteerd om een showcase te presenteren. Daaronder bevinden zich o.a. Parne Gadje, Maria de Fátima en Nikitov.

Commissie
De selectiecommissie 2011 bestond uit: Amal Alhaag (programmeur Metro 54 en Tolhuistuin, publiciste); Ernestina van de Noort (artistiek directeur Flamenco Biënnale, publiciste); Saskia Törnqvist (programmeur De Regentes, publiciste), Wim Westerveld (artistiek directeur Music Meeting, boeker Chazz Agency), Jacques Reiners (programmeur Global Culture Festival Maastricht) en Pablo Cabenda (publicist en commissievoorzitter).

Seminars, showcases en informatiemarkt
Het ochtendprogramma in De Machinist biedt uitgebreide informatie over de actuele wereldmuziek in Nederland. Tijdens de informatiemarkt promoten Nederlandse wereldmuziekgroepen zichzelf. Verschillende korte seminars besteden uitgebreid aandacht aan brandende actuele kwesties. ‘s Middags en 's avonds geeft het uitgebreide showcaseprogramma een goed overzicht van de huidige wereldmuziek in Nederland.

Meer informatie: www.dagvandewereldmuziek.nl

Registratie van bezoekers vanaf eind oktober
Aanmelden voor een stand op de informatiemarkt mogelijk via de website

De Dag van de Wereldmuziek is een initiatief van Muziek Centrum Nederland in samenwerking met Podium Grounds, Rotterdam Media Commissie, World Music Forum NL, MixedWorldMusic.com. De Dag van de Wereldmuziek is mede ontwikkeld door RASA, Utrecht.