Peter Rechsteiner zal Blue Dew gaan vergezellen bij de theateroptredens in het nieuwe seizoen 2012-2013. Hij neemt hiermee de plek in van Marius Klein die in januari 2012 Blue Dew heeft verlaten. Rechsteiner zal gaan meespelen in bestaande voorstellingen van Blue Dew zoals Little Whisky Child en Roasted Barley.

Peter Rechsteiner voegt met zijn komst een flink aantal instrumenten toe aan Blue Dew, daar hij thuis is op gitaar, bouzouki, mandoline, bodhran en keyboard. De komende maanden zal al het repertoire worden ingestudeerd. Daarnaast wordt er gewerkt aan de nieuwe voorstelling The Fair-Haired Boy die in het nieuwe theaterseizoen haar première heeft.
Peter Rechsteiner is in de folkwereld geen onbekende. De afgelopen jaren is hij lid geweest van de folkformatie Fling en heeft daarmee een grote theatertournee gedaan. Peter deed zijn intrede in de folkwereld met zijn Ierse folkband Coracle. Met deze band werd onder andere getoerd in Engeland en Denemarken. Daarna startte Peter met zijn vrouw de succesvolle Ierse folkband Shannon, die zo’n negen jaar heeft bestaan. Naast de komende optredens met Blue Dew is Peter ook te zien bij Simply Green en in het duo Cavendish.
Peter Rechsteiner
Blue Dew bestaat sinds januari 2012 uit muzikanten Wendy van Zomeren (viool), Pim Leutholff (gitaar, banjo en bodhran) en verteller/muzikant John Beumer (contrabas en mondharmonica).
 De groep treedt op met voorstellingen waarin zij haar muziek combineert met Ierse verhalen, zoals Little Whisky Child, een voorstelling waarin een speelfilm wordt vertoond, live-muziek gespeeld en een verhaal verteld dat zich afspeelt ten tijde van de Amerikaanse drooglegging.

Agenda Blue Dew 2012/2013
16 juni Sunny Farm Festival, Heeten Muziekoptreden

09 september Amfitheater Het Lommerrijk, Luttenberg Roasted Barley

22 september Stroomhuis Neerijnen The Fair-Haired Boy

29 september Klein Paradiso, Echten The Fair-Haired Boy

14 oktober Cultuurhuus Braakhekke Tales for The-Ever Young

20 oktober Podium Vlieland The Fair-Haired Boy

21 oktober Podium Vlieland Tales for The-Ever Young

25 november Den Herberg, Belfeld The Fair-Haired Boy

15 december Cultuurhuus Braakhekke, Bathmen Little Whisky Child

13 januari Podium Heino, Heino The Fair-Haired Boy

19 januari  Muziekcafé De Lantaern, Zevenaar Little Whisky Child

22 februari Theater De Kappen, Haaksbergen Little Whisky Child

16 maart Capellenborgtheater, Wijhe The Fair-Haired Boy
6 april Café Jetz, Wijk aan Zee Muziekoptreden

Meer informatie: www.bluedew.nl