Trekharmonica-festival Trek Er Es Uut moet op zoek naar een nieuwe locatie. De Gelderlander meldt vandaag dat de gemeente Ubbergen heeft besloten dat er niet meer gekampeerd mag worden op het terrein van havo Notre Dame. Het festival kon eerder al niet meer terecht op het schoolterrein van het Nijmeegse Kandinsky College.

Volgens de burgemeester van Ubbergen ligt de havo in een kwetsbaar natuurgebied en daar past zo'n festival niet in. Er waren overigens geen klachten binnengekomen tijdens de afgelopen editie van Trek Er Es Uut, dat jaarlijks met Hemelvaart gehouden wordt. De harmonicaliefhebbers waren zelf enthousiast over de locatie, op de website van De Harmonicahoek is Eduard Bekker vol lof over de locatie, de vogels als wekdienst en de inrichting van het gebouw. Hij concludeert: …Gezien de goede ervaring deze week, is de kans groot dat we ook volgend jaar van deze lokatie gebruik kunnen blijven maken: de gemeente heeft inmiddels mogen ervaren, dat ons evenement toch echt geen soort ‘Zwarte Cross’ is…

Helaas heeft de gemeente Ubbergen anders besloten en zal de organisatie van Trek Er Es Uut dus op zoek moeten naar weer een andere locatie.