Vanwege de situatie in Mali, die ook voor muzikanten al maanden heel slecht is, werd op initiatief van Fatoumata Diawara een supergroep bijeengebracht van meer dan 40 van de meest bekende muzikanten uit dit land. Zij hebben onder de naam Voices United For Mali een lied Mali-ko (Peace / La Paix) opgenomen.

Onder de deelnemers aan Voices United For Mali vinden we veel namen die ook hier bekend zijn, zoals: Amadou & Mariam, Oumou Sangare, Bassekou Kouyate, Vieux Farka Toure, Djelimadi Tounkara, Toumani Diabate, Khaira Arby, Kasse Mady Diabate, Baba Salah, Afel Bocoum, Tiken Jah, Amkoullel en Habib Koite.

"Het Malinese volk kijkt naar ons," zo zei Diawara eerder. "Zij hebben alle vertrouwen in de politiek verloren, maar muziek heeft altijd gezorgd voor hoop in Mali. Muziek is altijd sterk en spiritueel en speelt een belangrijke rol in het land, dus kijken mensen in deze situatie naar muzikanten om ze een goede kant op te wijzen."

Op donderdag 17 januari 2013 werd het lied Mali-ko (Peace / La Paix) gepresenteerd in de Malinese hoofdstad Bamako. Je kunt het lied vinden op Soundcloud (daar staan ook de Franse en Engelse vertaling van de tekst) en met bijbehorende clip op Youtube.