Van 23 t/m 29 mei staat Melkweg Cinema (in de Melkweg in Amsterdam) in het teken van Bob Dylan, met zeven documentaires en biopics rondom deze iconische en invloedrijke artiest. Er is natuurlijk ook veel aandacht voor zijn rol in de folk, met o.a. Dylan's Folk: The Pure, The Bad and the Holy en The Other Side Of The Mirror: Live At the Newport Festival, met materiaal van zijn beroemde optreden waarin hij naar de elektrische gitaar greep en wat voor een enorme rel binnen de folk gemeenschap zorgde. Een overzicht:

do 23 mei
BOB DYLAN: I AM NOT THERE
€8,00 / 7,00 (korting)
Een onconventionele biopic over het bewogen leven van Bob Dylan. Een aantal gerenommeerde acteurs, zoals Cate Blanchett en Heath Ledger, kruipen in zijn huid om de verschillende periodes uit zijn leven weer te geven.

vr 24 mei
BOB DYLAN: NO DIRECTION HOME €8,00 / 7,00 (korting)
Gerenommeerd regisseur Martin Scorsese schets een intiem beeld van Bob Dylan tijdens zijn roerige beginperiode. De regisseur kreeg toegang tot nooit eerder vertoond filmmateriaal, inclusief een aantal unieke live optredens en beelden van Dylan in de studio tijdens de opnames van enkele van zijn beste albums.

Za 25 mei
BOB DYLAN: FENNO DRAAIT DOOR
€7,00 / 6,00 (korting)
‘Collectionneur par excellence’ Fenno Werkman (o.a. Top 2000) vertoont uniek filmmateriaal en concert opnames van Bob Dylan uit zijn archief.

Ma 27 mei
DOUBLE BILL: DYLAN IN THE MADHOUSE + DYLAN'S FOLK: THE PURE, THE BAD AND THE HOLY €8,00 / 7,00 (korting)
Twee Dylan films voor de prijs van e?e?n. ‘Dylan in the Madhouse’ verteld over de zoektocht naar obscuur Bob Dylan archiefmateriaal van zijn deelname aan het BBC-drama ‘Madhouse on Castle Street’. ‘Dylan's Folk: The Pure, The Bad and the Holy’ is een documentaire over de Amerikaanse folk-revival waaruit Dylan voortkwam, met het Newport Folk Festival als middelpunt.

Di 28 mei
BOB DYLAN: DON'T LOOK BACK
€8,00 / 7,00 (korting)
Een portret van Bob Dylan als jonge artiest. In de lente van 1965 tourt de dan 23 jaar oude enigmatische troubadour Bob Dylan door Engeland. Na een paar maanden verruild Dylan zijn akoestische gitaar voor een Fender Stratocaster om rock ’n roll te kunnen spelen. Pennebaker vangt Dylan precies op het moment van deze radicale carrie?re switch.

Wo 29 mei
BOB DYLAN: THE OTHER SIDE OF THE MIRROR - LIVE AT THE NEWPORT FOLK FESTIVAL
€8,00 / 7,00 (korting)
Een aantal legendarische Bob Dylan optredens op het Newport Folk Festival (1963-1965), inclusief materiaal van zijn beroemde optreden waarop hij naar de elektrische gitaar greep en werd bijgestaan door een heuse rock band. Deze keuze zorgde voor een enorme rel binnen de folk gemeenschap.

23 t/m 29 mei 2013, Melkweg Cinema presenteert: Bob Dylan.
Melkweg, Amsterdam
Zie ook: www.melkweg.nl