De Zeeuwse groep Champagne Charlie bestaat 25 jaar en dat gaan ze vieren in Middelburg. De groep presenteert  op 20 november een nieuw album, America Through The Eyes Of Woody, leden spelen mee op een Woody-tribute op 21 november,  en op 22 november is De Spot de locatie waar de band een muzikaal historisch overzicht zal geven van hun carrière en de nieuwe cd aan het publiek zal voorstellen.

 

25 jaar Champagne Charlie
Champagne Charlie werd in de zomer van 1988 opgericht. De zes bandleden verdiepen zich al een kwart eeuw in de Amerikaanse rootsmuziek. Met hun aanstekelijke mix van muzikaal vakmanschap en enthousiasme werd de band al snel een begrip in binnen- en buitenland. The Bluegrass Special, een Amerikaans muziektijdschrift beschreef de band ooit als volgt: “Champagne Charlie, whose mastery of American blues and folk tunes from the '20s, '30s and '40s would make them one of the States' top roots bands if they weren't from the Netherlands.”

Het 25-jarig bestaan wordt uitgebreid gevierd. In de eerste plaats met het nieuwe album America Through The Eyes Of Woody. Dit inmiddels derde samenwerkingsproject met het Roosevelt Study Center in Middelburg bevat 15 songs van Woody Guthrie. Het begeleidende boekje werd geschreven door de Amerikaanse historicus en Guthrie-kenner bij uitstek Will Kaufman. Het album wordt op 20 november om 16.00 uur gepresenteerd tijdens het door het Roosevelt Study Center georganiseerde A Tribute To Woody Guthrie in het Auditorium van de Abdij in Middelburg. Will Kaufman geeft daar eerst zijn muzikale lezing Woody Guthrie: Hard Times and Hard Travelin’, vervolgens presenteert Champagne Charlie een aantal songs van hun nieuwe album. 

Op vrijdagavond 22 november om 20.30 uur wordt in De Spot in Middelburg het 25-jarig bestaan van Champagne Charlie gevierd. Will Kaufman zal daar een aantal songs van Woody spelen. Naast een muzikaal historisch overzicht van de band wordt natuurlijk ook het nieuwe album die avond voor het eerst in het openbaar gepresenteerd. De toegang gratis.

Op de tussenliggende donderdagavond 21 november is Will Kaufman in De Spot in Middelburg de eregast tijdens de tweede editie van Songs To Woody. Een tribute waaraan ook Vlaming Bruno Deneckere, Ries de Vuyst, The Deadbeats en leden van Champagne Charlie zullen meewerken.  Aanvang 20.30 uur, toegang gratis.

Info: Sjef Hermans 0118634894/0641022441
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.champagnecharlie.nl