Na een aantal succesvolle edities is er in 2015 wederom een Celtic & Balfolk Night in De Doelen in Rotterdam. Dit keer maakt het festival deel uit van een serie: Folk ’n Friends, waarin ook een Irish Super Night (met o.a. Lúnasa) en een optreden van David Munnelly gepland staan.

Folk ’n Friends, magisch en explosief: Keltisch buskruit

Irish Super Night, met Iarla O’Lionáird, Lúnasa en Martin Hayes & Dennis Cahill
woensdag 29 oktober '14 20.15 uur

Onder leiding van de briljante en aanstekelijke accordeonist Mairtin O’Connor is de swingende instrumentale band Lúnasa al jaren een begrip in de Ierse muziek. Evenals violist Martin Hayes en zijn Amerikaanse tegenhanger, gitarist Dennis Cahill, die zo’n symbiose vormen dat het lijkt alsof ze samen één instrument bespelen. Derde zwaargewicht is zanger en producer Iarla Ó Lionáird, een centrale figuur in de Keltische muziek en bekend van zijn baanbrekende project Afro Celt Sound System. Samen laten zij de magie van de Ierse traditie versmelten met jazz, klassieke muziek en moderne stijlen.

Normaalprijs € 29

Celtic & Balfolk Night
zaterdag 21 februari '15 15.00 uur

De combinatie van diepe melancholie en extreme levensvreugde maakt dat de Keltische muziek, in al haar diversiteit, eeuwig blijft boeien en inspireren. Ze roept beelden op van groene heuvels en mistige bergmeertjes, maar ook van warme, gezellige pubs in de dorpen en steden van Ierland, Schotland en Wales. Wilt u dansen op walsen, mazurka’s, bourrees en polka’s, of wilt u juist luisterend genieten van een keur aan muziek met Keltische wortels? Deze uitbundige, feestelijke dag staat compleet in het teken van die rijke West-Europese tradities.

Normaalprijs € 27   

David Munnelly
zaterdag 2 mei '15 20.15 uur

De Ierse knoppenvirtuoos David Munnelly is een van die rasmuzikanten die het oude repertoire nieuw leven inblaast: zijn inspiratie komt met name uit de jaren twintig van de vorige eeuw, waarin de Ierse muziek zich in New York vermengde met klezmer, Oost-Europese folk en zelfs het theatrale van Broadway. Gedreven en met veel liefde voor de muziek illustreert Munnelly tijdens concerten de nummers met anekdotes, voorvallen en historische weetjes. Maar hoofdzakelijk is ‘the bullet from Belmullet’ bekend als een explosieve en vingervlugge muzikant op zijn diatonische accordeon.

Normaalprijs € 20

Seizoen 2014/2015, Folk ’n Friends in De Doelen in Rotterdam.
Tot 15 mei zijn de concerten in serie te koop. U kunt uw serie ook uitbreiden met een extra concert of zelf uw flexabonnement samenstellen (4 concerten of meer). In beide gevallen geldt dan de 15% kortingsprijs. De losse kaartverkoop start 15 mei 2014.
Voor de serie gelden prijzen van €27 (t/m 26 jaar en CJP) tot €57 (normaal abonnement).

Zie ook: www.dedoelen.nl.