Guy Roelofs, Jenny van Diggelen en Nele Martens van Tjane zijn een nieuw project begonnen: Liedjes van vroeger voor kinderen van nu. Het is de bedoeling dat er een veertigtal liedjes uitrollen en die geeft de groep gratis weg, via social media en website. Roelofs stuurde ons de volgende info:

Begin dit jaar (2015) zijn we met drie leden van Tjane een nieuw project begonnen.  We hebben het ‘liedjes van vroeger voor kinderen van nu’ genoemd. Kinderliedjes bleken een belangrijk onderdeel van ons leven  te zijn omdat Nele als moeder, en Jenny en ik als oma en opa. We vinden het leuk om met de kinderen te zingen en te spelen. Wat opviel was, dat het tempo op veel kindercd’s veel te hoog is. Dat is erg jammer want kinderliedjes zijn vooral leuk om mee te zingen, en als de kleintje het niet bij kunnen houden schiet het toch zijn doel voorbij……… Daarom spelen we de nummers wat langzamer. Ook was de mogelijkheid tot het ‘ver-folken’ van dit repertoire aantrekkelijk voor ons. Kinderliedjes zijn eigenlijk het enige gedeelte van de traditionele muziek van de Lage Landen dat nog als ‘levende traditie’ aangemerkt kan worden.

We gaan er geen cd van maken. Alle liedjes komen gratis ter beschikking voor eenieder die het leuk vindt om de liedjes te luisteren. Op facebook komt van elk nummer een filmpje met muziek, en de tekst in beeld, zodat de ouderen (je moet dan wel kunnen lezen) makkelijk de tekst mee kunnen zingen. Op een website staat het zelfde filmpje met aanvullende informatie. Bladmuziek, achtergrondinformatie, en MP3 zijn daar te vinden. Op Vimeo staan alle filmpjes bij elkaar.

Op het einde van het jaar hebben we veertig liedjes, sommige bekend, sommige wat minder, opgenomen en ons doel is simpel: we hopen dat mensen de liedjes gaan gebruiken om met kinderen te gaan zingen! De enige manier om dit te laten slagen is als iedereen die het project leuk vindt het deelt op facebook of andere sociale media. (Ja,ja, folkies van de 21e eeuw)
Hoe meer zielen die zingen, hoe meer vreugd!

Facebook: liedjes van vroeger voor kinderen van nu
Vimeo: https://vimeo.com/channels/kinderliedjes
Website: http://kinderliedjes.tjane.nl

Liedjes van vroeger voor kinderen van nu:
Nele Martens: zang
Jenny van Diggelen: tin whistle, dwarsfluit en blokfluit
Guy Roelofs: bouzouki, nyckelharpa, gitaar, percussie