De Wereld Maakt Muziek is de titel van de nieuwste film van Margriet Jansen. Zij is, samen met de bezoekers van Rasa in Utrecht, in de geschiedenis van de wereldmuziek gedoken. Samen brengen zij een ode aan 45 jaar wereldmuziek in Nederland. De subsidies voor deze film zijn echter niet toereikend, daarom is er een crowdfunding gestart op Voordekunst.nl.

Jubileum
De afgelopen jaren zijn diverse podia voor wereldmuziek wegbezuinigd en is op de festivals steeds minder ruimte voor niet-westerse muziek. Ook Rasa is financieel enorm gekort. Daarom is het extra bijzonder dat Rasa komend seizoen haar 45-jarig bestaan kan vieren. Onder andere doet zij dat met de première van deze film.

Documentaire
In de film zet Margriet Jansen de bezoekers van Rasa in de hoofdrol. Zij vertellen gepassioneerd over de muzikale hoogtepunten die zij in Rasa meemaakten. De kijker beleeft de concerten over hun schouders mee. Zo zien we concerten van o.a. Nusrat Fateh Ali Khan, Sheikh Ahmad Al Tuni, Taraf de Haidouks, Habib Koité en Julia Charkova. De première is in het vroege voorjaar van 2016.

Voor wat hoort wat
Om de financiering rond te krijgen, is een crowdfunding-actie gestart tot 22 juni 2015. Voor een kleine of grotere donatie kan iedereen bijdragen aan de totstandkoming van de film en is het mogelijk unieke tegensprestaties als dank te ontvangen. Zo zijn er toegangskaarten voor festivals, VIP-arrangementen voor de première en verschillende CD’s.

Bevlogen
Op de site www.voordekunst.nl is het project ‘De Wereld Maakt Muziek’ te vinden. De bevlogen regisseuse legt uit: “Ik hoop dat mensen met een hart voor wereldmuziek het net zo belangrijk vinden als ik dat deze film er komt Zo kunnen we de waarde van deze muziek voor haar bezoekers over het voetlicht brengen en tegelijk een film maken om van te genieten”.