De Eindhovense powerfolkband Matzko gaat weer spelen. De groep begint in oude bezetting met een try-out op 30 augustus in Geldrop en een optreden op het festival Misty Fields op 6 september, maar is van plan om daarna nog verder te gaan, zo laat frontman Peter Habets weten.

Habets mailt: Met het hoofd in vrolijke folk sferen en de voeten stevig in de rockmuziek laat Matzko weer van zich horen. Na een radiostilte van zo'n 9 jaar speelt Matzko in de originele bezetting; Heike Ceresa, Peter Habets, Rens van Dijk, Stefan Sanchez, Jan van der Ploeg en Karin van Kooten, op festival Misty Fields en wel op 6 september om 18:15 uur. En daarna gaat Matkzo verder!
Met nieuwe muzikanten. En met oudgedienden. En het zal spetteren en fonkelen. De vrolijke folk sferen zullen de gemoederen doen oplaaien en de voeten stampen als nooit tevoren.
Op 30 augustus speelt Matzko een try-out in café de Kroeg in Geldrop. 16u. Wees erbij!

In 2006 nam Matzko officieel afscheid van het publiek op de eerste editie van het door Habets georganiseerde festival Misty Fields. De groep bestond toen een kleine acht jaar en speelde zowel op nationale podia als internationale. Over hun optreden bij Route 05 in Tilburg schreef Henk voor Folkforum: …Matzko heeft een aanstekelijke podiumpresence en krijgt stevig folkrockend iedereen aan het swingen. Van dik hout zaagt men planken, maar met bewogen zang en folky subtitliteit op fluiten en fiddle
Bij hun afscheid liet de groep al weten dat het einde niet definitief was: "Omdat alle muzikanten meer tijd willen besteden aan andere muzikale projecten en hun privé-leven lassen we een pauze in. Voor hoe lang weten we nog niet."

Dit jaar is besloten om weer te gaan repeteren, met nu dus als resultaat alvast twee optredens, maar ook de wens om verder te gaan. De volgende optredens zijn al vastgelegd:

30 augustus 2015, Café De Kroeg in Geldrop, try-out, aanvang 16:00 uur
6 september 2015 Misty Fields, Asten-Heusden, het optreden van Matzko begint om 18:15
11 september 2015 Hootenanny pizza avond van Geert Tiersma in Eindhoven

Matzko is te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/pages/Matzko/1434090986914435