Na een spannende finale gisteravond in de Arenbergschouwburg in Antwerpen kroonde de vakjury uiteindelijk Jeroen Kant met zijn band tot winnaar van de negende editie van de Nekka-wedstrijd. Dit is een tweejaarlijks evenement waar muzikanten met Nederlandstalig repertoire het tegen elkaar opnemen.

Tweede laureaat na Jeroen Kant werd de beloftevolle Brent Beukelaer en derde werd de Groningse groep Swinder. In totaal namen 165 groepen uit Vlaanderen én Nederland deel aan deze negende editie, voor Nekka vzw het bewijs dat Nederlandstalige muziek nog altijd springlevend is.

Jeroen Kant
De eigenzinnige liedjesschrijver uit Brabant is ondertussen aan zijn vierde plaat toe Nooit genoeg. Niet langer alles kapot relativerend schrijft hij cynischer en met de vinger op de zere plek. Liedjes met verhalende teksten die lezen als een boek.
www.jeroenkant.nl

Publieksprijs
Ook het publiek mocht een stem uitbrengen voor de publieksprijs. Deze ging naar de groep Zoek en de Reizigers die met hun eigenzinnige humoristische Nederlandstalige liedjes het publiek wisten te bekoren. Aan deze publieksprijs is een deelname aan het natraject Nekka: De Kleine omloop gekoppeld.

Nekka: de kleine omloop
De drie laureaten van deze Nekka-wedstrijd stappen in het natraject "Nekka: de kleine omloop".
Het eerste wapenfeit wordt een try-out na een dag coaching en dit op zaterdagavond 5 maart 2016 in folkclub 't Ey in Belsele .
Alle info op www.tey.be.

Jubileumeditie nekka-wedstrijd in 2017
In het najaar van 2017 vindt de tiende editie plaats van deze wedstrijd. De jubileumeditie zal ongetwijfeld op een speciale manier gevierd worden.
Meer nieuws tegen het einde van dit jaar op www.nekkawedstrijd.be.