Het Britse folktrio Coope, Boyes & Simpson is bezig met een afscheidstour. Dit jaar doen ze de laatste concerten in het Verenigd Koninkrijk en spelen daar op diverse festivals. De heren hebben echter een goede band met België en zal daar ook twee optredens geven: zaterdag 8 juli op Gooikoorts en zondag 6 augustus op Dranouter.

De formatie werd opgericht in 1993 en maakte onder folkliefhebbers furore met hun a capella zang vol sociaal commentaar en prachtige harmonieën. Hun eerste album Funny Old World werd in 1994 Roots Album Of the Year bij Q Magazine. Afgelopen jaar verscheen het tiende en laatste studio-album van Coope, Boyes & Simpson, CODA, A Concluding Event, met liedjes over onder meer vluchtelingen, Irak en klimaatverandering. Tegelijk kondigden de heren een afscheidstour aan, die deze maand begonnen is in het Verenigd Koninkrijk.

De band met België gaat al terug tot de begintijd van het trio, toen ze gevraagd werden om de Vredesconcerten in Passendale op te luisteren. Sindsdien keerden ze er diverse keren terug om op te treden en nu maken Gooikoorts en Dranouter onderdeel uit van hun laatste tour.

Zaterdag 8 juli 2017 Gooikoorts: http://www.gooikoorts.be/
Zondag 6 augustus 2017 Dranouter: https://www.festivaldranouter.be/