Op 15 maart 2019 verschijnt Dr Strangely Strange: Fitting Pieces To The Jigsaw, een boek over de gloriejaren (1967-1972) van de Ierse psychedelische folkband Dr Strangely Strange en de underground cultuur waaruit deze groep ontstond. Het boek werd geschreven door Adrian Whittaker, in samenwerking met Tim Booth, Tim Goulding en Ivan Pawle, oud-leden van de groep.

De groep Dr Strangely Strange werd in 1967 in Dublin opgericht door Tim Booth (zang, gitaar) en Ivan Pawle (bas, keyboard). Multi-instrumentalist Tim Goulding voegde zich bij de band in 1968, om drie jaar later de groep weer te verlaten. Hun debuutplaat Kip Of the Serenes (1969) werd geproduceerd door Joe Boyd (bekend van o.a. Fairport Convention, Incredible String Band en Nick Drake). Op hun tweede album, Heavy Petting (waarvan in 2011 een heruitgave verscheen), was een gastrol weggelegd voor Gary Moore op gitaar. In 1972 was de eerste reünie van de originele bezetting, later zouden er nog meer volgen en zelfs een derde album in 1996.

Dr Strangely Strange: Fitting Pieces To The Jigsaw wordt uitgegeven in een luxe A4 paperback en bevat diverse zwartwit foto's die nog niet eerder gepubliceerd werden. Auteur Adrian Whittaker laat weten dat er in het boek ook de nodige aandacht besteed wordt aan de twee tours die de groep in Nederland deed.

Adrian Whittaker, Tim Booth, Tim Goulding, Ivan Pawle - Dr Strangely Strange: Fitting Pieces To The Jigsaw
Adrian Whittaker, Tim Booth, Tim Goulding, Ivan Pawle - Dr Strangely Strange: Fitting Pieces To The Jigsaw


Meer weten over de publicatie? Kijk dan op: https://drstrangelystrange.co.uk/index.html voor een voorproefje, er staat ook een bestellink bij.