-door Mirjam Adriaans, foto’s Ronald Rietman-
Laat je horen voor het Muziekgebouw! Medewerkers van de noodlijdende concertlocatie in Eindhoven bedachten spontaan deze actie, die vanmiddag plaatsvond, om de gemeente te overtuigen van het belang van muziek in de stad, een petitie haalde in een paar dagen tijd al 5500 handtekeningen op en kan nog getekend worden.

Het Muziekgebouw in Eindhoven is met name door een langlopend wurgcontract omtrent de huur financieel gezien in zeer zwaar weer terechtgekomen en voor 1 april is een oplossing noodzakelijk. Afgelopen zaterdag deed kunstredacteur Rob Schoonen in het ED een oproep aan het publiek om zich te laten horen. In navolging daarvan kwamen medewerkers en artiesten van Muziekgebouw Eindhoven op het idee van de Manifestatie laat je horen voor het Muziekgebouw.

Zij gingen vanmiddag naar het Stadhuisplein in Eindhoven om zich samen met o.a. Eric Vloeimans, JW Rozenboom, Lavinia Meijer, Wouter VossenNol Havens, Lady Aida en Dominique Vleeshouwers te laten horen, met protestborden, spandoeken, trommels, toeters en andere muziekinstrumenten. De tussenstand van de petitie werd bekendgemaakt (5500 handtekeningen in drie dagen) en voor wie dat nog niet gedaan heeft er kan nog ondertekend worden op muziekgebouw.petities.nl. Doe dat wel voor 1 april 2019, om de gemeente Eindhoven duidelijk te maken dat het Muziekgebouw van onmisbaar belang is in de stad. Of zoals te lezen was op een karton: Live is veel leuker dan Spotify.

Hieronder een impressie van de Manifestatie:

Medewerkers en muzikanten
Lavinia Meijer
Lavinia Meijer
JW Rozenboom, Wouter Vossen en Nol Havens
Publiek, protestborden en spandoeken