Vanavond, donderdag 11 februari 2021, om 21:00 uur, vindt de allereerste editie van de Flanders Folk Awards plaats. Niet live in de Handelsbeurs in Gent, zoals de bedoeling was, maar via een online editie, die te volgen is via Facebook of Youtube. Deze Awards worden georganiseerd door het Flanders Folk Network, dat de belangen van folk in Vlaanderen wil behartigen. Genomineerden zijn onder meer Airboxes, Trio Dhoore, Spilar, Flairck en Tom Theuns & Aurélie Dorzée. We ontvingen onderstaand bericht:

Met trots stellen wij, het Flanders Folk Network, u voor: de allereerste editie van onze Flanders Folk Awards.

The show must go on! Liever hadden we de Handelsbeurs gevuld met een groot publiek, een resem topconcerten en een warm folkfeest, maar een wereldwijde pandemie beslist daar anders over. Maar niet getreurd, het Flanders Folk Network gaat online met de uitreiking van de Flanders Folk Awards.
Tijdens de Week van de Belgische Muziek op donderdag 11 februari 2021 om 21u gaat de award show door op de Facebook en Youtube pagina van het Flanders Folk Network.

Flanders Folk Awards 2021? Vlaanderen bulkt van het folk talent en dat wil het Flanders Folk Network aan het grote publiek en aan het nationale en internationale muzieklandschap bekendmaken. Met de Flanders Folk Awards zetten we de artiesten centraal die potentieel hebben binnen de internationale trad & folk scene.

Wat mag je verwachten? Een wervelende show aan elkaar gepraat door VRT-gezicht Sien Wynants, interviews met en mini-concerten door enkele genomineerde bands en natuurlijk de prijsuitreikingen zelf. Allemaal corona veilig gecapteerd in Handelsbeurs Gent. Een onafhankelijke jury selecteerde 4 bands per categorie. Een staalkaart van de diversiteit en vooral kwaliteit van de Vlaamse folk scene. We zetten de categorieën en de genomineerde bands nog eens op een rijtje:

Beste album (release 1 augustus 2019 - 31 augustus 2020)

·    Airboxes – One for the Road (eigen beheer)
·    Duo De Schepper - Sanczuk – Port de Taipana (Appel Records, APR1390)
·    Spilar – Stormweere (Trad Records, TRAD010)
·    Trio Dhoore – August (Trad Records, TRAD004)

Beloftevolle band

·       Airboxes
·       Antanjula
·       Bipolar Bows
·       Cardboard Cabin

Beste liveband

·       Aurélie Dorzée & Tom Theuns
·       Flairck
·       Spilar
·       Wör

Meer weten over Flanders Folk Network? Kijk dan op https://www.flandersfolknetwork.be/.