Vandaag (17 juni 2021) bestaat het Utrechtse indie label Snowstar Records 17,5 jaar. Het label, opgericht in 2003, en het thuis van artiesten als I am Oak, Jack Poels, Remy van Kesteren, broeder Dieleman en Donna Blue, is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de bekendste indie labels van Nederland. Om dit te vieren brengt het label een boek uit, Omdat Er Post Is, met hierin alle recensies van releases op het label geschreven door Tim Donker. Dit boek is nu te koop in de webshop van Snowstar Records.

In 2003 werd Snowstar Records opgericht door Cedric Muyres. In de afgelopen 17,5 jaar bracht het label prijswinnende albums uit, zette internationale samenwerkingen met andere maatschappijen op en ontving in 2013 zelf een 3voor12/Utrecht award voor beste Utrechtse initiatief. De bekendheid van het label komt door de muziek van de artiesten die erop wordt uitgebracht, maar ook door oog voor nieuw talent. Inmiddels verschenen er 187 releases op Snowstar Records, waarvan de laatste nu het boek Omdat Er Post Is.
 
Het 17,5 jarig jubileum wordt gevierd met een boek vol recensies geschreven door Tim Donker, die al sinds 2012 met regelmaat releases van Snowstar recenseert. Cedric Muyres over het boek en jubileum: “Ik wilde stilstaan bij 17,5 jaar Snowstar Records zonder een feest te geven, omdat dat niet mag. En ineens moest ik aan al die jaren recensies van Tim denken. Tot op de dag van vandaag hebben wij elkaar nooit ontmoet, maar ik keek altijd uit naar zijn nieuwe mijmeringen. Eigenlijk zijn Tim's recensies over kunst in deze vorm een kunstvorm op zich. Vandaar dit boek met daarin al zijn Snowstar-recensies tot nu toe gebundeld. Je kunt de verhalen namelijk prima lezen zonder de muziek te kennen, alleen natuurlijk is het nog mooier als je ondertussen de albums waar het -deels- over gaat op zet. Dan is dat meteen een mooie reis door de tijd van 17,5 jaar Snowstar Records.
 
Tim Donker gaf het boek de titel Omdat Er Post Is, refererend naar de promo exemplaren van Snowstar Records die altijd weer op de deurmat vallen. "Snowstar! Ah ja Snowstar. Dat duurt nu al weer zeventien en een half jaar met dat Snowstar. Zeventien en een half jaar lang fijne plaatjes de wereld in sturen (vanuit Utrecht dan nog, mijn eigen Utrecht gewoon!). Plaatjes die folk zijn. Of onvervalste country. Of americana. Of slowcore. Maar verstilde harp- of pianomuziek kan ook. Hel, ze kwamen zelfs al een keer met iets af dat zo'n beetje met een half oog lonkte naar de new romantics-beweging. Plaatjes echter die, hoe divers ook, allemaal iets hebben dat ze "typisch Snowstar" maakt. En bijna allemaal voelen ze zich prima thuis in mijn platenkast. En nu komt datzelfde Snowstar, uit mijn eigenste Utrecht, uit met een boekje waarin nota bene recensies van mijn eigen hand zijn verzameld. Wat een eer! Maar ook: wat maf. Wat onwerkelijk. Wat lief. Wat mooi. Hiep hiep hoezee voor zeventien en een half jaar Snowstar!" Aldus Tim Donker.
 
Het boek Omdat Er Post Is is nu te koop in de Snowstar Records webshop. In diezelfde webshop is er vandaag en morgen (17 en 18 juni 2021) 17% korting op alle orders ter viering van het 17.5 jaar bestaan van het label.