Music Meeting bundelt zijn krachten met podia in binnen- én buitenland voor een serie bijzondere concerten. Bij deze Music Meeting Concerts, die worden georganiseerd in LUX en Brebl in Nijmegen, LantarenVenster Rotterdam, Concertgebouw Amsterdam én MuziekPublique Brussel, kunnen liefhebbers van avontuurlijke muziek genieten van een serie unieke projecten van muzikale grootmeesters uit alle windstreken. Op het programma staan nog: Lenine & Martin Fondse, Alfredeo Rodriguez Trio + Alain Pérez Quinteto en Mohammad Motamedi & Rembrandt Trio.

Het programma van Music Meeting Concerts vertegenwoordigt het Music Meeting DNA in optima forma. De concertreeks is al van start gegaan, maar er staan nog een aantal concerten op het programma:

Het podium van Music Meeting Festival was één van de eerste podia waar ze acht jaar geleden voor het eerst samen speelden: de Braziliaanse gitarist, zanger en zevenvoudig Grammy winnaar Lenine en de Nederlandse componist, pianist en Boy Edgarprijs winnaar Martin Fondse. Hun project The Bridge, krijgt nu een vervolg met The Bridge II, met hoogtepunten uit het werk van Lenine, verpakt in arrangementen van Fondse. Op 19 november treedt het duo op in LUX (Nijmegen).

Met een Cubaans dubbelprogramma geeft Music Meeting een voorproefje van het festival in 2022. Het concert start met de virtuoze jazz van pianist Alfredo Rodríguez, gescout door Quincy Jones, met inmiddels vijf ijzersterke albums op zijn naam, waaronder Tocoroco dat miljoenen keren werd gestreamd op Spotify. Daarna betreedt flamenco, jazz en latin bassist en zanger Alain Pérez het podium, een ware grootheid in de Latijns-Amerikaanse en Spaanse muziekscene, en zelden in Nederland te zien. Op zondagmiddag 21 november vindt dit dubbelprogramma plaats in LUX (Nijmegen).

Met de fortepiano, violone en fluisterkit, laveren de muzikanten van het Rembrandt Trio tussen klassiek, jazz en muziek uit de Oriënt. Nu delen ze, overigens niet voor het eerst, het podium met de Iraanse zanger Mohammad Motamedi: een vocalist die net als het trio thuis is in diverse stijlen en genres, maar bovenal een zanger met een markant geluid: krachtig en tegelijk bijna breekbaar. Op 17 december te zien in LUX (Nijmegen).

Overzicht Music Meeting Concerts:

Vrijdag 19 november 2021 | Music Meeting @ LUX, Nijmegen: LENINE & MARTIN FONDSE ‘THE BRIDGE II’ (Brazilie x NL)

Zondag 21 november 2021 | Music Meeting @ LUX, Nijmegen ALFREDO RODRÍGUEZ TRIO + ALAIN PÉREZ QUINTETO (Cuba / Dubbelconcert) 

Vrijdag 17 december 2021 | Music Meeting @ LUX, Nijmegen MOHAMMAD MOTAMEDI & REMBRANDT TRIO (Iran x NL)

Zie www.musicmeeting.nl/nl/festival/concerts voor een uitgebreide programmatoelichting. Music Meeting Concerts wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Gemeente Nijmegen en Provincie Gelderland.
Music Meeting gaat dwars door stijlen, genres en culturen en biedt al ruim 35 jaar een podium aan de beste artiesten wereldwijd: musici die zelden of nooit in Nederland te zien zijn geweest, met nieuwe projecten of in bijzondere samenstellingen.