Stichting Roots aan de Zaan, die optredens organiseert in het bredere folkgenre, cancelt de concerten tot en met februari 2022. Een combinatie van flink achterblijvende kaartverkoop (voor acts die vòòr corona garant zouden hebben gestaan voor een volle zaal), hernieuwde constante coronamaatregelen-onzekerheid alsmede het pas eind december uitsluitsel krijgen over subsidie voor het komende jaar maakt, dat Roots aan de Zaan heeft besloten geen concerten meer te organiseren tot de lente. Pas op 26 maart 2022 staat er weer iets in de agenda, onder voorbehoud.

Dit houdt in dat de concerten van Flairck (21 november a.s.), de Vlaamse harpiste Lakshmi (10 december), die Ierse topband Altan (15 januari) en zangeres Cara Dillon (12 februari) uitgesteld worden tot een later te bepalen datum. Wat er vanaf maart kan gebeuren, wordt rond januari bekeken.

De organisatie zag zich voor de keuze gesteld zonder meer door te gaan met mogelijk verstrekkende financiële gevolgen, of de stekker er uit lijfsbehoud tijdelijk uit te trekken. Het werd dat laatste.

Zie ook: www.rootsaandezaan.nl

Facebook: www.facebook.com/RootsZaan