De Belgische folkrockgroep Kadril stuurde eind januari nog een bijzondere nieuwjaarswens uit. Niet alleen voor een klinkend cultureel 2024, maar ook met de aankondiging van nieuwe plannen. En die bestaan uit een samenwerkingsverband tussen Kadril en niemand minder dan de Gentse bard Lieven Tavernier. Het programma heet Honger en Dorst en kan in seizoen 2024-2025 geboekt worden.

Hieronder het bericht van Kadril, dat via mail en social media verstuurd werd:

Nieuwjaar wensen kan men doen tot eind januari...
Dus wij wensen iedereen een klinkend cultureel 2024 toe !

En natuurlijk heeft ook KADRIL plannen voor 2024-2025:
 
Kadril & Lieven Tavernier - Honger & Dorst
 
Wie aan Kadril & Tavernier denkt, zegt: folk, rock, singer-songwriter, Seerlands Dale & De Eerste Sneeuw... Beide goed voor een halve eeuw prachtige muziek en tournees.  Nooit stil gezeten, steeds blijven spelen en creëren.

Sinds november 2019 is Kimberly Claeys de nieuwe muze bij Kadril. In november 2022 bracht Kadril  het bruisende album Jolie Flamande uit, waar ze momenteel actief mee spelen op diverse Vlaamse podia. Telkens een feest voor oor & het oog!

Lieven Tavernier, één van de meest getalenteerde songschrijvers uit de Lage Landen, bracht in 2023 met de CD Sprokkelgoud terug een meesterwerk uit.

Kimberly & Lieven delen al jaren een warme muzikale vriendschap en deze liet het idee ontstaan om samen te werken, ergens tussen oktober 2024 en april 2025. Twee monumenten bij elkaar!  Verwacht: "speelplezier", "kracht", "intimiteit", "schoonheid".  Tavernier door de bril van Kadril, en vice versa. Een totaalbeleving met een repertoire van Nederlandstalige en Franstalige liedjes.

Zij hebben Honger & Dorst, hopelijk u ook?!

Als voorproefje een video, gemaakt door Pieter-Jan Jordens in muziekcafé "De Lustige Boer" (Maarkedal, BE): Regen & Mist, met Kimberly Claeys, Lieven Tavernier, Bart De Cock & Peter Libbrecht.

Kadril & Lieven Tavernier in Brouwerij Roman in Oudenaarde, foto Pieter-Jan Jordens
Kadril & Lieven Tavernier in Brouwerij Roman in Oudenaarde (B), foto Pieter-Jan Jordens

Het programma Honger & Dorst van Kadril & Lieven Tavernier is in de periode van zomer '24 t/m voorjaar '25 te boeken via Boekingen Garriau: https://garriau.be