Folkbal maandelijks in café Wilhelmina Eindhoven

"Het is rond!", meldt Tinus Kanters met gepaste trots. In korte tijd heeft hij een afgeleide van het Boombal op poten gezet in Eindhoven, in café Wilhemina op het Wilhelminaplein. Tot het laatste moment overwoog hij het Folkbal (want zo gaat 't heten) in Nuenen te plaatsen, evenals zijn festival Folkwoods. "Maar", zo zegt hij, "Nuenen is qua openbaar vervoer rampzalig. Ook het opstarten van de FOLKBALS kon niet budgetair neutraal in Nuenen. We starten dus in Eindhoven, en indien er een explosieve groei komt, gaan we naar Nuenen, maar dan gaan we ook zaken rondom vervoer en overnachtingen daar regelen."

Onder de naam FOLKBAL komen er nu dus folk-dansavonden, op een zelfde wijze zoals die ook al enige tijd in Vlaanderen en op diverse plekken in Nederland georganiseerd worden.
De plek: Cafe Wilhelmina, op het Wilhelminaplein in Eindhoven (circa 7 minuten lopen van het station)
Wanneer: elke voorlaatste donderdag van de maand, van 20.00-24.00
Data: 18 december 2003 (premiere-avond!), 22 januari 2004, 19 februari 2004, 18 maart 2004, 22 april, 20 mei (hemelvaartdag, overdag EN avond, groot internationaal treffen!!!!) muzikale invulling, entree, rest, volgt!!!!

Tinus Kanters ziet graag zoveel mogelijk reakties tegemoet op: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Tinus: "Het kan zijn dat onze website www.folkwoods.nl de komende 2 weken hapert vanwege allerlei ombouw etc. ook mailtjes en reakties op de site kunnen verloren gaan. daarom alles effe naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ".

Rechter: Buma moet zelf vaststellen of covers gespeeld worden

De Buma heeft het kort geding verloren dat ze tegen het Electric Lady Land Festival in Maarheeze had aangespannen. De rechtbank in Den Bosch vindt dat de Buma onvoldoende heeft aangetoond dat er op het festival covers zijn gespeeld. De Buma had volgens de rechter een inspecteur naar het festival moeten sturen om te controleren of er covers werden gespeeld.

Het festival en de Buma waren in conflict geraakt over een bedrag van 235 euro dat het festival aan de Buma zou moeten betalen voor auteursrechten. Het feit dat voorafgaand aan het festival in een krantenbericht werd gemeld dat een van de optredende bands covers op haar repertoire heeft staan vindt de rechtbank niet voldoende om te concluderen dat die nummers ook daadwerkelijk zijn gespeeld op het Maarheezer festival.

De uitspraak van de rechter lijkt soulaas te gaan bieden voor folkconcerten en -festivals. Tinus Kanters, de organisator van Folkwoods toont zich in een eerste reactie tevreden: "Wij zijn natuurlijk aangenaam verrast door deze uitspraak. Het is effe wachten op de tekst en de overwegingen van de rechter en de vervolgstappen van de Buma, maar het lijkt erop dat er een kentering gaat komen. Mogelijk dat de jongens uit Grolloo eens moeten overwegen om hun geld aan Buma terug te vragen!!! Duidelijk is dat de bewijslast bij de Buma ligt, dat is al heel wat, voor de meeste organisatoren. Let wel, ook wij vinden dat er auteursrechten betaald moeten worden. maar dan wel op een rechtvaardige manier".