La Bottine Souriante uitgekleed

De populaire Canadese folkband La Bottine Souriante - die een van de meest swingende concerten ooit gaf op het International Folkfestival Tilburg - heeft de afgelopen maanden behoorlijk aan kwaliteit ingeboet. Door het vertrek van de belangrijkste boegbeelden is de groep als het ware uitgekleed.
Zo vertrokken de absolute voorman Yves Lambert (de olijke lead-zanger met hoed, accordeon en grappig dialect) en een van de muzikale breinen van de band: Michel Bordeleau (viool, snaren en sitting stepping). Ze zijn vervangen door twee jonkies: Pierre-Luc Dupuis en Éric Beaudry.

Old Friends Tour van Simon & Garfunkel gestart

S&G zijn begonnen aan hun Amerikaanse "Old friends"-tournee. Het is hun eerste tournee in 20 jaar. Als verrassing traden tijdens het eerste concert Don en Phil Everly op. Ze zongen hun hits "Wake up little Susie", "Dream" en "Let it be me" en vertolkten samen met Simon en Garfunkel "Bye bye love".
Simon en Garfunkel zijn grote fans van de Everly's. "Art en ik leerden als duo zingen door naar hun platen te luisteren", aldus Simon.
Tienduizenden waren erbij tijdens het eerste concert van deze tour. Art Garfunkel en Paul Simon doen met hun Old Friends-toernee in twee maanden tijd dertig steden aan. Ook verschijnt een album met de 32 grootste hits. De twee traden in februari dit jaar op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards waar ze 'The Sound of Silence' zongen. In 1970 gingen ze uit elkaar, wegens verschil van inzicht over hun toekomst.