Dylan mogelijk bij muzikaal eerbetoon aan Johnny Cash

Bob Dylan zal mogelijk deelnemen aan een muzikaal eerbetoon aan de overleden countrylegende Johnny Cash. Ook de namen van Bono en Bruce Speringsteen worden genoemd. Deze toppers zijn nog in onderhandeling met de organisatoren. Bono en Bob Dylan waren (muzikale) vrienden van Cash. Dylan speelde met Cash op diens album "Nashville Skyline". Het concert is gepland in Nashville op 10 november. Countrymuzikanten Willy Nelson, Kris Kristofferson en Steve Earl hebben al toegezegd. Ook Sheryl Crow zal op het podium staan, net als Rosanne Cash, de dochter van Johnny.

KHL-live: concerten in Amsterdam á la De Buut

Vanaf zondag 19 oktober (concert BJ.Baartmans) zal iedere zondagavond een liedschrijver zijn/haar werk vertolken in het pas gerestaureerde koffiehuis KHL aan de Oostelijke Handelskade in Amsterdam; in de prachtig herstelde achterzaal van wat eens het koffiehuis van de Koninklijke Hollandsche Lloyd was.
Iets vergelijkbaars gebeurt al jaren in en rond Eindhoven ondermeer in café De Buut, waar Ad van Meurs (The Watchman) muziekavonden organiseert, waarbij het publiek dmv een fooienpot bepaalt wat de inkomsten van die avond zijn. Muziek variërend van folk tot country, van pop tot blues.

De avonden in Amsterdam zullen worden georganiseerd -en regelmatig ingeleid- door Marjolein van der Klauw (Powderblue) en Marijn Wijnands, twee singer-songwriters van eigen bodem. Beiden werken momenteel aan hun tweede cd: die van Powderblue verschijnt in januari en Marijn Wijnands gaat binnenkort de studio in met Wouter Planteijdt.

Elke zondagavond dus om 21.00 uur een concert aan de Oostelijke Handelskade 44, Amsterdam. Gastheer en -vrouw zijn Richard Mosterd en Trees Jong. Toegang gratis, maar fooienpot aanwezig!

De eerste avond begint meteen al met een songschrijver, die zijn sporen ruimschoots heeft verdiend: BJ Baartmans. Al wordt BJ's muziek vaak gerangschikt onder de noemer 'Americana' of 'Rootsrock', zijn repertoire laat zich juist kenmerken door een rijkheid aan stijlen. Naast zijn talent voor het schrijven van fraaie liedjes is hij vooral ook een begenadigd gitarist.

Verder:
- 26 oktober: Eric van Dijsseldonk (Smalltown Romeos)
- 2 november: Roel Spanjers (Sunset Travellers)
- 9 november: Ad van Meurs (The Watchman)
- 16 november: JW Roy
- 23 november: Eric de Vries
- 30 november: Arthur Ebeling
- 14 december: JP den Tex
- 21 december: Ross Curry

Wordt verwacht: Wouter Planteijdt.