Simon & Garfunkel op tournee in de VS

Paul Simon en Art Garfunkel bevestigen de geruchten dat ze opnieuw samen op tournee gaan. De Amerikaanse tour onder de noemer 'Old Friends' begint op 18 oktober in Detroit en duurt tot in december. Het duo geeft een dertigtal concerten zowel akoestische als met een begeleidingsband. Voor de concerten put het duo uit hun vijf gezamenlijke albums, aangevuld met solonummers uit hun beider solorepertoire. De vorige tournee van Simon & Garfunkel dateert van '83.
Simon & Garfunkel gingen uit elkaar na de verschijning van hun album 'Bridge over Troubled Water', maar hebben sindsdien nog wel samen op de bühne gestaan. Het duo trad in februari voor het laatst samen op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, waar ze 'The Sound of Silence' speelden. Zelf wonnen ze in de loop der jaren vier keer de felbegeerde muziekprijs. De Old Friends-toer begint op 18 oktober in Michigan en doet in twee maanden tijd dertig steden aan.

Tegelijk met de komende toer wordt een album uitgebracht met de 32 grootste hits van de twee zangers. Garfunkel en Simon kondigden gisteren hun tournee aan in een New Yorkse nachtclub. ,,Omdat we ongeveer elke tien tot twaalf jaar op tournee gaan, denk ik dat dit waarschijnlijk de laatste keer is dat we dit doen'', zei Paul Simon volgens de Britse zender BBC.
Simon en Garfunkel ontmoetten elkaar als kinderen en brachten in 1966 hun eerste single uit, 'A Hazy Shade of Winter'. Daarop volgden grote hits als 'Mrs Robinson', 'Scarborough Fair' en 'The Boxer'. Hoewel de verhouding verbitterd raakte, nadat het duo uit elkaar was gegaan, brachten ze in 1975 nog de single 'My Little Town' uit en traden in 1981 in Central Park in New York op voor een half miljoen mensen. Twee jaar later toerden ze door de Verenigde Staten en ook in 1993 gaven ze ruim twintig concerten in New York.

Er zijn vooralsnog geen plannen voor een nieuw album, hoewel een live-album van de komende tour voor de hand lijkt te liggen.

Cotton Green neemt afscheid met twee concerten

De Friese folkband Cotton Green kapt ermee. Zaterdag 4 oktober geeft de groep een afscheidsconcert in Iduna in Drachten. En voor de liefhebber van de akoestische Cotton Green geven zij nog een laatste luisterconcvert op zaterdag 11 oktober in het kerkje Schurega-Jubbega. De opbrengst van beide concerten gaat overigens in zijn geheel naar War Child.
Gerdien, Klaas, Wander & Wyger zeggen:
"Afscheidsconcert? Ja. Na 11 jaren van intensief optreden vinden wij het tijd voor een stop. "Better ien te min, as twa te folle!" We willen iedereen van harte uitnodigen om met ons dit afscheid tot een groot feest te maken".

Concerten
Zaterdag 4 OKTOBER IDUNA, DRACHTEN Concert Iduna (Drachten), Aanvang 21.00 uur. Jongerencentrum Iduna, Oliemolenstraat 16, Drachten (0512 52 26 50)
Zaterdag 11 OKTOBER JUBBEGA. Luisterconcert kerkje Schurega (Jubbega), aanvang 20.00 uur. Kerkje Schurega, Kerklaan 1, Jubbega.

Kaarten
Kaarten á € 2,= zijn vanaf 1 september te koop bij Iduna en kerkje Schurega, of telefonisch te bestellen op 0511 54 10 48.