Urban Trad richt de blik nu op Europa

De blik van Urban Trad is na de nipte tweede stek op Eurosong nu gericht op Europa. Tegenover Het Volk zegt zangeres Veronica: "Eerlijk gezegd had ik altijd wel gedacht dat we hoog konden eindigen. Dat we uiteindelijk naast de overwinning grepen, vind ik absoluut niet erg. Nu wordt onze cd in heel Europa uitgebracht. In die optiek was het belangrijk dat we vooraan eindigden."
Pierre Meyer, delegatieleider van de RTBF, begeleidt al 25 jaar de Waalse inzendingen en mocht in 1986 al eens zegevieren met J'aime la vie van Sandra Kim. De goede prestatie van Urban Trad mag hij voor een groot stuk op zijn conto schrijven want hij nam het risico om met deze alternatieve inzending naar Riga te trekken, aldus Het Volk. "Na de afgang van Envie de vivre van Nathalie Sorce drie jaar geleden heb ik een marktonderzoek gevoerd. De conclusie was dat je om op te vallen iets aparts moest brengen en met Nocturne van Secret Garden, de Noorse inzending van halfweg de jaren negentig in gedachten, vond ik dat we het moesten proberen met etnische muziek.
Na lang zoeken kwam ik uit bij Urban Trad, die mijn verzoek nogal vreemd vonden, maar quasi onmiddellijk toestemden om ons land te vertegenwoordigen. Toen ook nog eens bleek dat Sanomi in een imaginaire taal werd gezongen, wist ik wel zeker dat er over ons gepraat zou worden."