Wè-nun Henk ook op hommage-avond voor Harrie Franken

Wè-nun Henk treedt op tijdens de hommage aan de in februari overleden liedverzamelaar Harrie Franken. Op 13 juni laat de nieuwe "Stichting Brabants Volksliedarchief Harrie Franken", in de Kattendans in Bergeijk, met medewerking van een aantal volksmuziekgroepen horen wat mensen van nu met de liedverzameling van Harrie Franken doen. De avond wordt gepresenteerd door Gerard van Maasakkers, die zelf ook enkele liederen laat horen. Aan het avondvullende programma was al medewerking toegezegd door (een deel van) Dommelvolk, Peter Koene & Jaap Oudesluijs en Folkcorn. Nu komt Wè-nun Henk daarbij. In totaal zullen er zo'n 10 groepen/solisten liederen uit de verzameling van Harrie Franken spelen. De entree is € 10,- en kaarten zijn verkrijgbaar bij de Kattendans in Bergeijk.

Nieuwe Vlaamse site met o.m. forum en foto's

"De bedoeling hiervan is andere folkfreaks te leren kennen, informatie over folkgroepen, folkevenementen, ... uit te wisselen en gewoon te kunnen praten over een gedeelde interesse... ...en over mezelf: ik ben maar een heel eenvoudig meisje die niets afweet van chatten en dergelijke, ik hoop alleen maar dat er hier een beetje volk komt af en toe, en dat het doel van deze groep bereikt wordt, en ik zal PROBEREN dit alles een beetje in goede banen te leiden... niet boos worden als er iets verkeerd loopt, ik doe gewoon mijn best.. superbedankt en geniet ervan... babbel er maar op los, hoe meer folk, hoe beter !!!!!!! vriendelijke groetjes ineke".
Met deze woorden opent de Vlaamse Ineke op internet haar nieuwe folkforum. Je vindt het onder http://groups.msn.com/folkies Ze zet er ook mooie foto's op. Zo zagen we ondermeer een mooie plaat van Urban Trad. Zaterdagavond staat deze groep zónder Soetkin Collier op het Eurovisiesongefestival. Iedereen weet inmiddels wel waarom. Maar op zijn site www.folk.tk praat DJ.Jak uitvoerig met de leider van Urban Trad, Yves Barbieux. Toch de moeite waard om nog even te bekijken. DJ.Jak heeft het met Yves ondermeer over 'het nakende optreden op het Eurosong, over de nieuwe CD 'KERUA' en over het geval Soetkin Collier'.