Lifetime Achievement Award voor Simon en Garfunkel

Simon en Garfunkel krijgen tijdens de uitreiking van de jaarlijkse Grammy Awards een Lifetime Achievement Award voor hun hele carrière. Zij waren in de zestiger en zeventiger jaren een van de succesvolste folk-rock duo's in de Verenigde Staten. Zij wonnen al zes Grammy Awards ondermeer voor Bridge over Troubled Water.

De heren zijn nog steeds buitengewoon actief. Van Art Garfunkel kwam onlangs nog een nieuwe cd uit: Everything waits to be noticed en afgelopen zomer trad de 60-jarige Paul Simon nog op in Brussel en Rotterdam. Natuurlijk bracht hij het publiek weer in beweging met het dwingende, opzwepende ritme van een Graceland-hit, maar hij greep meer dan ooit terug op zijn nu bekroonde werk met Garfunkel, zoals Bridge Over Troubled Water, The Sound Of Silence (met enkel cello-begeleiding), The Boxer en Mrs. Robinson.

En Columbia bracht afgelopen maand de cd Live from New York uit 1967. Paul Simon met stem en gitaar en Garfunkel met enkel stem. In dit folky live-concert zingt het duo fris en vrolijk hun eigen klassiekers die toen nog betrekkelijk nieuw waren: Feeling Groovy, Sound of Silence, Homeward Bound.