Image
Nieuwe cd en tournee van Gjallarhorn

Gjallarhorn brengt 19 september haar nieuwe cd uit. Ter promotie komen ze voor een uitgebreide tournee naar hoofdzakelijk België, maar er staan ook twee optredens in Nederland gepland en wel op donderdag 28 novemeber in Nijmegen (theater nog onbekend) en dinsdag 3 december in de grote zaal van Theater Heerlen. Roland bedankt voor de tip (http://www.didgeweb.com).
Gjallarhorn is afkomstig uit het Zweeds sprekende deel van Finland. Dit kwartet mengt een groot aantal stijlen en geluiden tot een unieke sound: Violen, didgeridoo, djembe, een haarzuivere vrouwenstem, geluiden van dolfijnen, Scandinavische melodielijnen, Indiase stembuigingen en Afrikaanse ritmes. Binnen deze sound speelt het ensemble runenliederen, hymnes, polka's, menuetten en ballades.
De teksten worden gezongen in het Zweeds, Fins en IJslands. De muziek is soms traditioneel, maar meestal geschreven door de zangeres van de groep, Jenny Wilhelms, en gearrangeerd door Gjallarhorn, wat staat voor de mythische hoorn van de godheid Heimdal. Met die hoorn blies de godheid zijn boodschappen naar de mensheid. Gjallarhorn was in 2001 te zien op het Folkwoods Festival in Eindhoven en afgelopen augustus op het Dranouter Festival, waar het een van de hoogtepunten vormde van dit grootste westeuropese folkfestival.
Speeldata Gjallarhorn:
Do 28/11 Nijmegen
Vr 29/11 Guldenberg Wevelegem
Za 30/11 Stroming Evergem
Zo 01/12 De Ploter Ternat
Di 03/12 Theater Heerlen
Wo 04/12 CC De Spil Roeselare
Vr 06/12 CC Hasselt
Za 07/12 festival in De Warande Turnhout
Zo 08/12 De Meent, Beersel
Di 10/12 CC Leuven
Wo 11/12 CC Deurne Antywerpen
Do 12/12 Achter Olmen Maaseik