Wereldreis in Oor 14/15

Oor 14/15 maakt een muzikale wereldreis. Ze omschrijven het zelf als volgt: In Europa komen we terecht in Barcelona, waar we door Spaanstalige wereldveroveraar Daniel Carbonell (Macaco) worden rondgeleid en in Parijs, waar de hippe clubs van nu worden aangedaan.
Verder bezoeken we Zweden (Fireside-zanger Kristofer Åström) en kijken we ook in eigen land rond (het kosmopolitische Zuco 103 tegenover het oer-Hollandse De Dijk).
Buiten Europa belanden we in Benin (Angélique Kidjo) en reizen door naar Kaapstad (hiphop-town). Dan steken we over naar Amerika waar we in Brazilië Soulfly en Sepultura tegenkomen, in Jamaica de dancehall-scene inspecteren en aan de hand van Herman van der Horst Havanna verkennen.
Noordelijker onderzoeken we de rock & roll-golf in New York (Strokes, Moldy Peaches en Liars). In dat zelfde New York ontmoeten we producer/rapper El-P en in Houston Destiny's Child's Beyoncé.
In het Verre Oosten duiken we in de Pekingse underground en vereren Thailand met een bezoek (Dance Valley in de zon). Om uiteindelijk de wereldreis te besluiten in Australië bij de sensatie van dit moment: The Vines.

In Oor nr 14/15 cd recensies van ondermeer The Vines, Red Hot Chili Peppers, Sophie Ellis-Bextor, Idlewild, Vanessa Carlton , The Flaming Lips, Nelly en 16 Horsepower.

Op de site van Oor een uitgebreid verslag van Rock Werchter: www.oor.nl