OPMERKELIJK: De debuut-cd van de Nederlandse zangeres MEG, My Kitchen is verpakt in een digipakverpakking, waarin normaal dubbelalbums worden verkocht. Naast de gewone disc bevat deze hoes een onbespeelde CDR met dezelfde full-color opdruk als het album. De eigenaar wordt daarmee in staat gesteld een eigen kopie te branden voor in de auto of in de discman. Zelfs de instructies voor het gebruik van de cd-brander ontbreken niet. Zie ook Radio

Voorverkoop GUO loopt goed

Belangstellenden voor de GUO-voorstellingen in seizoen 2002-2003 reserveerden sinds de start van de telefonische voorverkoop begin juni ruim 450 entreetickets. Organisatie voor Podiumkunst 'Groeten Uit Oisterwijk' schrijft deze vroege interesse toe aan haar nieuwe formule. Bezoekers krijgen flink korting bij reserveringen per serie. Ook de verhuizing van Durendael naar De Kunstkring met perspectief op de nieuwe theaterzaal lijkt gunstig uit te werken.
De voordeelactie loopt, zolang de voorraad strekt, tot half september. Naast serie-kortingen zijn er ook groeps-, vrije keus- en seizoensreducties. De organisatie beperkt de actie tot een maximum van 1000 entreetickets (100 per voorstelling). Evenals vorig seizoen krijgen kinderen tot einde basisschool onder begeleiding van ouders ook nu weer gratis toegang.

Concerten, a-capella en cabaret
Van oktober tot mei prijken tien voorstellingen op het GUO-affiche. De serie
(f-)luisssterconcerten brengt Ambrozijn (volksmuziek uit Vlaanderen), Alfredo Marcucci (tango nuevo uit Argentinië), Gerard van Maasakkers (kleinkunst uit Brabant) en The McCalmans (humorfolk uit Schotland).
De a-capella-serie kent drie avondvullende close-harmony-shows met steeds een mix van gerenommeerde gezelschappen en verrassend talent. Radio Times, Sound Waves, Nopsie Natropje, Four for Tea, Touch Down, Harvey's Angels, en zingen een variatie aan stijlen als barbershop, melodieuze pop- en wereldmuziek.
Nieuw is de cabaretserie met Annie M.G. Schmidt-prijswinnaar Maarten van Roosendaal & Egon Kracht, theatersport-gezelschap Piranha (met lokale gast Bèr Koster) en improvisatie-duo Hoog & Droog (Peer de Graaf & Michael Breukers).

Samenwerking met tv
Naast de steun van een aantal sponsors ontvangt GUO sinds kort een bescheiden subsidie van de gemeente Oisterwijk en is er een samenwerking met lokale tv-omroep Lovo die enkele studio-optredens registreert en uitzendt. Ook sluit de organisatie zich aan bij een overkoepelend overlegorgaan voor Brabantse theaters.
Meer info: GUO-foon: 013 - 5210175 Website: www.do.nl/guo E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.