Zwols folkfestival richt zich ook op jeugd

Het Zwolse folkfestival op het Broerenkerkplein op zondag 2 juni, dat wordt georganiseerd door de Zwolse folkband Blue Dew, kent als speciale attractie voor de jeugd het evenement 'Play That Jig'.
Blue Dew wil naast een interessant programma voor de volwassen folkliefhebbers ook de jeugd een aantrekkelijke middag bieden en de folk onder hun aandacht brengen. Zo zal er o.a. een verhalenverteller op het Folkvillageplein aanwezig zijn. Ook wordt een zeer speciale wedstrijd georganiseerd: wie speelt de mooiste versie van de 'Blue Dew Jig'? Dat muziekstuk is speciaal voor dit evenement geschreven door Marius Klein, gitarist/zanger van Blue Dew.
Tijdens de afsluiting van het Folkvillage wordt deze jig op het grote podium door de muzikanten van alle bands tezamen gespeeld. De winnaar van 'Play That Jig' mag meespelen tijdens deze afsluiting en er zijn prijzen te winnen, zoals de Play That Jig-Bokaal en een aantal mooie folkprijzen.
Voor wie graag mee wil doen is het raadzaam snel te reageren, want er is een maximum aantal deelnemers. De deelnemers kunnen zowel solo als met meerdere muzikanten meedoen. Deelnemers mogen niet ouder zijn dan 16 jaar. Een jury beoordeelt de deelnemers. Men kan een deelnemerslijst opvragen of bekijken op de site:
Blue Dew Folkvillage wordt gevierd op het Broerenkerkplein, op zondagmiddag 2 juni van 12.00 uur tot 19.00 uur. Er zijn optredens van vier Zwolse folkbands: Brak, Cinnamon, Colcannon en Blue Dew. Uit Kampen komen de folkband TransAtlantic en Ierse dansers. Daarnaast zijn er stands met onder andere cd's, reisinformatie, instrumentenbouwers, folkartikelen, etcetera.
Zie ook Festivals juni