Maandag chatten via Folkforum met Tinus Kanters

Aanstaande maandagavond 15/12 kan iedereen chatten met Tinus Kanters, organisator van het festival Folkwoods en de man achter het Folkbal dat aanstaande woensdag 17/12 haar eerste editie beleeft in Eindhoven. Het chatten kan maandag van 20 tot 21 uur via de chatroom Folkchat, die gerund wordt door een aantal folksites, onder wie Folkforum.nl

Aan het lijstje groepen dat de Folkbals live begeleidt is Lirio toegevoegd, de jonge groep uit Deventer. Papaver is naar het Folkbal in maart verplaatst en Lirio komt nu in april.
Het eerste Folkbal in Eindhoven is aanstaande woensdag 17/12 in Café Wilhelmina, Wilhelminaplein 6, in Eindhoven. Aanvang 20.00 einde 24.00, entree gratis. Met DJ, en livemuziek door Madingma uit België (Diederik Timmermans: diatonische accordeon, Stefan -ex Fluxus- Timmermanswww.boombal.be ) en in Nederland (Onder meer onder de naam Folkguerilla en Dansehhh enz.) dansavonden met live muziek, dj's en dansinstructie. Tinus Kanters zegt daarover: "Denk nu niet aan oersaaie, geitenwollesokkendansen in ouderwetse klederdrachten, maar aan lekker dansen in je eigen kloffie met veel, vooral jongere, gelijkgestemden."
Dansen als Andro's, Bourees, Mazurka's, Polka's, maar ook Jigs en Tovercirkels trekken tientallen (bij de Boombals zelfs honderden) jongeren en iets minder jong, naar de muziekzalen. Dit initiatief, waarmee Wim Claeys (accordeonist van o.a. Ambrozijn) in België begonnen is, spreidt zich nu als een olievlek uit, ook over Nederland.

In de regio Eindhoven wordt nu, onder auspiciën van de organisatoren van het Folkwoods festival, begonnen met een reeks FOLKBALS. Na de eerste testavond, op woensdag 17 december dus, is er vanaf januari, steeds op de voorlaatste donderdag van de maand FOLKBAL, steeds met DJ, dansinitiatie en livemuziek, steeds van 20.00-24.00. Instrumenten graag meenemen voor sessies en dansmuziek.
Donderdag 22 januari met Musac (NL) gratis entree, (www.musac.nl )
Donderdag 19 februari met Tantra (België) 5 euro entree, (www.tantra.tk)
Donderdag 18 maart met Papaver (België) 5 euro entree, (www.papaver.tk )
Donderdag 22 april met Lirio (NL) 5 euro entree, (www.lirio.tk)
en er volgt meer……..
Zie ook: www.folkbal.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Tel: 040-2432394 Fax: 040-2932397