Laïs heeft een MIA gewonnen in de categorie wereldmuziek/cross-over. Het was de eerste keer dat deze Vlaamse muziekprijs werd uitgereikt. De folk van Laïs klinkt donkerder rocky met de release een paar maanden geleden van hun jongste album The Ladies' Second Song. De andere drie genomineerden waren Think of One, Yevgueni en Zap Mama.


De MIA's zijn de opvolgers van de ZAMU Award, waarbij Vlaamse zangers en muzikanten (de voormalige ZAMU-leden), en vakmensen (producers, managers, journalisten...) de besten uit hun midden kozen. Bij de MIA's hebben de kijkers/luisteraars meer inspraak  in de keuze van de winnaars.  

De uitreiking van de M(usic) I(ndustry) A(wards) is een initiatief van de VRT (de Vlaamse publieke omroep) en Muziekcentrum Vlaanderen. Er zijn MIA's in tal van categorieën. De grootste winnaar is Milow, een 26-jarige singer-songwriter uit Leuven. Hij werd de beste in de categorieën doorbraak, song en videoclip. Hij verzilverde daarmee zijn drie nominaties. De Fixkes, die vijf keer genomineerd waren, gingen zonder prijs naar huis.

Aanstaande vrijdag 1/2 wordt de show rond de uitreiking van de MIA's intergaal uitgezonden op de de tv-zender Eén.