Uit 450 inzendingen hebben de Vlaamse tv-kijkers uiteindelijk de folky muziekgroep Ishtar gekozen om België te vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival. De groep rond zangeres Soetkin Baptist won zondagvond 9 maart met het vrolijke - maar qua gebruikelijk Songfestival-genre ongewone -  liedje ‘O julissi na jalini' de Belgische finale.

Componist/gitarist/bassist Michel Vangheluwe heeft een voor het Songfestival unieke akoestische sound neergezet, met klassiek geschoolde zang bij akoestische gitaar, viool, cello en klarinet. Voor Ishtar gaat het om een ‘licht huppelend deuntje', maar voor het grote publiek zal ‘O julissi na jalini' minder voor de hand liggend klinken dan alle hapklare brokken die een Songfestival doorgaans oplevert. Het nummer, in een verzonnen taal, roept in België dan ook nogal uiteenlopende reacties op. Het is alles of niets, zoals enkele ‘deskundige commentatoren' dan ook lieten weten.

De normaal tien muzikanten tellende groep Ishtar rond de talentvolle zangeres Soetkin Baptist (22), die ook op de spiksplinternieuwe cd ‘Marcel' van Olla Vogala zingt, was vanwege Eurosong- reglementen tot zes personen teruggebracht.

De 53ste editie van het Eurovisie Songfestival is dit jaar in het Servische Belgrado. Voor het eerst zijn er twee halve finales. België treedt (net als Nederland met zangeres Hind) aan in de eerste halve finale op 20 mei. De tweede halve finale is 22 mei en de finale op 24 mei. Het publiek mag in elke halve finale 9 liedjes kiezen die doorgaan naar de finale. Het tiende liedje van elke halve finale zal door jury's van de deelnemende landen worden gekozen.