Van Muziekmozaïek, het Vlaamse Impulscentrum voor Folk & Jazz ontvingen wij het trieste bericht dat gisteren, donderdag 10 juli 2008, Gunter Bauweraerts plotseling is overleden, slechts 55 jaar oud. Gunter Bauweraerts was een zeer actief man in de Belgische folk, hij was onder meer  de drijvende kracht achter Wendel vzw, opgericht ter bevordering en verspreiding van alle mogelijke volksmuziek en -cultuur en organisator van o.a. de Kalmthoutse folkstages.

Hieronder het bericht zoals geplaatst op de website van Muziekmozaïek:

Op donderdag 10 juli sloeg het nieuws in als een klievende bliksem in de folkwereld: Gunter Bauweraerts, amper 55 jaar, organisator van de folkstages in Kalmthout en papa van o.a. Jorunn van Laïs en Harald van Embrun, werd in Saint-Chartier geveld door een hartaanval.

Gunter Bauweraerts heeft hard meegewerkt aan de heropleving van de traditionele muziek in Vlaanderen: hij was een vertrouwd gezicht op de Stages voor Traditionele Volksmuziek in Galmaarden en Gooik, waar hij verschillende malen de doedelzaksessies leidde. Met succes bouwde hij de voorbije jaren ook een mooie volksmuziekstage uit in Kalmthout, met zijn vzw Wendel.

Rond het thema Midwinter schreef hij prachtige muziek, een project dat uitmondde in twee ontroerende cd's. Gunter genoot ook intens van het succes dat dochter Jorunn te beurt viel met Laïs en van de draailiermuziek van zoon Harald bij Embrun. Maar hij was even fier op het ontluikende muzikale talent van zijn andere zonen. Zij en wij moeten het nu stellen zonder deze lieve en warme mens.

De hele ploeg van Muziekmozaïek houdt eraan haar diep medeleven te betuigen met de familie van Gunter Bauweraaerts en hoopt dat echtgenote Gudrun en de kinderen troost kunnen vinden bij het luisteren naar de onvergetelijke muziek die Gunter maakte en bij het koesteren van zoveel mooie herinneringen.

Bekijk ook de website van Wendel-vzw

gunter bauweraerts op de kalmthoutse folkstage van 2007
Gunter Bauweraerts

Ook de redactie van Folkforum wenst de nabestaanden veel kracht bij dit verlies.