Jeroen van Zuylen schreef ons het volgende tragische bericht: Op 11 november is celliste Hanneke Janssen bij een verkeersongeval in het centrum van Nijmegen om het leven gekomen. Ze was pas 26 jaar. Ze was vaste begeleider van Marten de Paepe, zowel op zijn debuutalbum als bij live-concerten.

Hanneke was een zeer betrokken, sociale persoonlijkheid. Ze heeft zich onder meer ingezet voor "Cultuur op de Campus' (het culturele programma op de Radboud Universiteit), kookte ze voor Straatmensen en hielp ze mee met de verbouwing van voormalig kraakpand de Grote Broek (waar ik haar van ken). In oktober is ze cum laude afgestudeerd in natuurkunde aan de universiteit en zat ze vol plannen, onder meer voor een wereldreis langs ekologische boerderijen.

Op de Myspace-plek van singer-songwriter Marten de Paepe wordt gemeld:
Het verlies van Hanneke betekent een enorm gemis. Marten, alle bandleden en hun vrienden zullen Hanneke als muzikant en geweldige persoon ontzettend gaan missen. Haar verscheiden wekt ongeloof en droefheid op, wij vinden troost in de opnames die zij heeft nagelaten.

hanneke janssen
Hanneke Janssen, 15 januari 1982 - 11 november 2008

De redactie van Folkforum wil bij deze de familie en vrienden van Hanneke heel veel sterkte wensen bij het verwerken van dit verlies.