De Vlaamse teletekst meldt dat de Canadese folkzangeres Kate McGarrigle is overleden aan kanker. Zij vormde een duo met haar zus Anna, met wie ze het liedje Complainte Pour Sainte Catherine beroemd maakte. Kate werd 63 jaar oud.

Kate en Anna McGarrigle groeiden op in een half Angelsaksische, half Frans-Canadese familie en begonnen in de jaren 60 op te treden in hun woonplaats Montreal. In 1975 kwam hun eerste album, Kate and Anna McGarrigle, uit. Daarop stond ook Complainte pour Sainte Catherine. De zussen zongen zowel in het Engels als het Frans. Onder andere Maria Muldaur, Emmylou Harris, Linda Ronstadt en Billy Bragg coverden hun liedjes. Nadat ze hadden meegewerkt aan een reeks concerten ter ere van het werk van de Amerikaanse folkverzamelaar Harry Smith werden Kate en Anna gevraagd als achtergrondzangeressen op albums van Nick Cave en Geoff Muldaur.
                                        
Uit haar huwelijk met singer-songwriter Loudon Wainwright III kreeg Kate McGarrigle haar twee eveneens muzikale kinderen Rufus en Martha Wainwright.

Onderstaande foto werd door Anna McGarrigle gepost op www.mcgarrigles.com.

kate mcgarrigle
Kate McGarrigle, 6 februari 1946 - 18 januari 2010