Een tragisch ongeval op de concertlocatie waar het Britse shantykoor Port Isaac's Fisherman's Friends afgelopen zaterdagavond  zou optreden heeft de levens gekost van zowel tourmanager Paul McMullen (44) als zanger Trevor Grills (54).

De zangers van The Fisherman's Friends komen uit Port Isaac, een kustplaats  in het noorden van Cornwall. Al ruim 15 jaar vormt het shantykoor in de zomermaanden een van de attracties voor toeristen. Alle leden zijn of waren werkzaam in Port Isaac, als visser, bemanningslid van een reddingsboot, kustwacht, winkelier of ambachtsman.

De mannen leerden de traditionele samenzang uit Cornwall in de lokale kerk, die omgebouwd werd tot pottenbakkerij. In 2010 werd de groep ontdekt door platenmaatschappij Universal, die ze een contract van maar liefst een miljoen pond aanbood en hun derde album Port Isaac's Fisherman's Friends uitbracht. Waar de groep voorheen hun repertoire a capella zong, doen op deze plaat diverse instrumenten (o.a. accordeon, gitaar, mandoline en percussie) hun intrede, hetgeen zorgt voor een pakkend geluid dat bij vele muziekliefhebbers aanslaat. Het album komt in Engeland zelfs in de top 10 terecht. De groep speelt vervolgens onder meer op Cambridge Folk Festival en zelfs op het grote Glastonbury. In 2011 mochten ze een BBC Radio 2 Folk Award in ontvangst nemen in de categorie Good Tradition.

Op zaterdag 8 februari 2013 slaat het noodlot toe op concertlocatie G Live in Guildford. Enkele uren voordat Port Isaac's Fisherman's Friends daar zouden optreden viel daar een metalen deur waardoor tourmanager Paul McMullen direct kwam te overlijden, zanger Trevor Grills bezweek maandagavond aan het ernstig hoofdletsel dat hij bij het ongeluk opliep.

Port Isaac's Fisherman's Friends
Port Isaac's Fisherman's Friends, Trevor Grills is de vierde man van rechts