Van Assie Aukes ontvingen wij het volgende in memoriam:

Gisteren kwam het droevige bericht binnen dat het afgelopen weekend in zijn woonplaats Buitenpost Klaas Akkermans aan een acute hartstilstand is overleden. Klaas was bassist in de Friese folk-countryformatie Cotton Green van 1999 tot 2004. 

Cotton Green speelde niet alleen op een van de eerste edities van het Folkfestival Zwolle, maar ook in de privésfeer hadden we nogal wat contacten. Zo speelde de groep o.a. enige malen met veel plezier op de verjaardagen van mij en mijn vrouw Jeanette. Ik heb Klaas in de loop der jaren leren kennen als een rustig mens, maar ook als enthousiast en kundig muzikant, die nimmer op de voorgrond trad. Op de achtergrond was hij echter wel degelijk afwezig, stilletjes genietend van zijn grote passie, de muziek.

cotton green
Cotton Green, Klaas Akkermans is tweede van rechts, met contrabas

Toen Cotton Green ermee stopte, zagen we elkaar wat minder, omdat we bezig zijn in zeer verschillende muzikale disciplines. Toch kwamen we elkaar steevast elk jaar tegen bij het galaconcert van de Harmonie in Wolvega, het harmonieorkest waarin onze jongste dochter dwarsfluit speelt. Klaas speelde tijdens deze galavoorstellingen als gast al jaren de baspartijen. Na afloop dronken we dan gezamenlijk een biertje om even bij te praten.
Wie had kunnen vermoeden dat vrijdag 8 december 2006 de laatste keer zou zijn dat we elkaar tegenkwamen...

Klaas werd maar 41 jaar. Hij laat een vrouw en drie prachtige dochters achter.

Assie Aukes