Ons bereikte het trieste bericht dat op 20 april jongstleden Ton Arfman is overleden. Hij was docent natuurkunde en techniek, maar in de Nederlandse folkwereld was hij vooral bekend als draailier- en doedelzakspeler, o.a. van Musac, een groep die regelmatig op folkbals te horen was en deze zelf ook organiseerde. De gevolgen van een longtumor, veroorzaakt door het inademen van asbest, zijn hem fataal geworden, Ton Arfman werd slechts 60 jaar oud.

Op de website van de Stichting Draailier en Doedelzak staat het volgende bericht te lezen:

Ton Arfman

Zondagmiddag 20 april 2008 overleed Ton Arfman. Hij was een gepassioneerd doedelzak- en draailierspeler (o.a. in de vriendenclub Musac) en bovendien een actief organisator. Menigmaal zorgde hij ervoor dat onze buitenlandse gastdocenten voorafgaand aan een cursusweekeinde in Limburg een concert konden geven. Hoewel al zwaar ziek stond hij tijdens het najaarsweekeinde in 2007 nog met Musac op het podium in St. Michielsgestel. Velen zullen muzikale herinneringen aan Ton Arfman hebben, maar bovenal zal iedereen beseffen dat een bijzonder aardig mens ons verlaten heeft.

ton arfman
Ton Arfman, foto Ronald Rietman

Vorig jaar in juni sloot Musac de reeks folkbals in Café Wilhelmina in Eindhoven af, op bovenstaande foto is Ton Arfman te zien met doedelzak.