Wolfgang Meyering verrastte afgelopen jaar met het album Malbrook. Het project geeft de sterke band aan die er eeuwenlang is geweest tussen het noorden van Duitsland en het zuiden van Scandinavië. Dat hoor je terug in de taal, maar ook in de muziek. Songs, teksten en melodieën zijn aan het eind van middeleeuwen in beide regionen nagenoeg gelijk. De Noordduitser Wolfgang Meyering weet dit als geen ander en geeft dit met de cd Malbrook aan ons mee. Meyering, opgegroeid tegen de grens met Groningen, spreekt een behoorlijk mondje Nederlands, schrijven is iets lastiger maar het is nog steeds probleemloos te lezen:

Wolfgang Meyering:

De power van de koolgravers uit de hel

Magic Moment 2003
De beste muziekaalse moment van 2003 was het concert van de groep "Les Charbonnier de L`Enfer" "de koolgravers uit de hel " uit Quebek in Canada. Vijf mannen mit krachtige stemmen en voetpercussie. Ik heb ze up het Rudolstadt Festival gehoort. Wat een power en muziekaliteijt. Het was een echt plezier naar dese muziek te luisteren.

De tien besten CD´s uit 2003 zonder waarding:

Salsa Celtica "El Agua de la Vida" Greentrax Rec. (Scotland)
Teagrass "Vecirek" Gnosis Rec. (CZ)
Ranarim "För Världen älsker vad som är brokot" Westpark Music (S)
Di Grine Kuzine "Fanky Pukanky" T3 Rec. (D)
Earth Weel Sky Band "Walz Rromano" Asphalt Tango (Serbia)
Hubert van Goisern "Trad II" (AUS)
Doppelbock, Christine Lauterburg, Corin Curschellas, Walter Lietha, "Echo" Pro Helvetia Rec. (CH)
L´Ham de Foc "Canco de Dona i Home" Galileo Rec. (ES)
Helsinki Mandoliners "2" Folk Music Institut (F)
Baltinget "Classics" Go´Rec. (DK)
Verwachten voor het volgende jaar 2004
Ik ben heel gespannen op het "Trad´it" Festival op het 13. maart 2004 in Groningen. We sallen met Malbrook op het Festival spelen en er sijn all een reeks van heel interessante groepen gebookt voor het Festival. Het eerste edicie was een groot success en er sijn nu all 400 tickets verkocht voor het Festival 2004. Het sall een groot plezier sijn op deze Festival te speelen. Kijk man even binnen!!!!!

En moije Kerstied und kumm man gaut in dat neije jår!!!!

Munter hollen un Allerbest

Wolfgang