BJ Baartmans (BJ's Pawnshop en producer):

Apetrots op meespelen zoon Tom (6)

't Afgelopen jaar was rijk gevuld met "mooie muziekmomenten" mag ik zeggen. Bij deze een stel van deze momenten die zich meteen opdringen:

* Optreden met zoon Tom (6) op tamboerijn als gast bij de BJ's Pawnshop Sidewalk Experience tijdens de Boxmeerse kermis. Heel toegewijd en met heel veel plezier spelend stal hij natuurlijk de show. Apetrots. We hadden ook nog net een tv gewonnen met de loterij.

* Singer songwriter festival op 14 september in The Gaz Station te Panningen waarvan ik het programma mocht samenstellen: JW Roy, Louis van Empel, Roel Spanjers, Erik van Dijseldonk en Smalltown Romeo's, Eric de Vries, Arno Adams, Peter Beeker, Eugene Ruffolo, Ad van Meurs en ikzelf met BJ's Pawnshop. Geweldige dag, beetje lang en emotioneel maar met goede intense optredens en heel prettige open sfeer. En wat een stel!
Binnenkort is de tribute cd voor Ad van Meurs af, acht van de tien acts op het festival hebben op mijn verzoek een cover van een Watchman song gespeeld en die hebben we (een beetje provisorisch) live opgenomen. Een mooi document.

* Richard Thompson optreden in De Melkweg. Prive ontmoeting na de show. Wat kan ik zeggen...

* Songwriter in the round toer met Brian Webb en Rod Picott (eind okt-begin nov). Hele goeie shows en ontzettend veel gelachen. Samenspelen als vanzelf. Hele toffe reacties overal. Spelen met speciale gast Shannon Lyon (ik had dat nog maar een keer eerder op een podium gedaan, terwijl ik wel z'n laatste cd heb geproduceerd en qua snarenwerk grotendeels volgespeeld) tijdens het "Concert in the Woods" in Hollandse Rading was de slagroom op de taart. Heftig.

* Plainsong in mijn studiootje, live spelend voor een klein maar fijn publiek. Wat een muzikanten! Prachtige liedjes ook. Ik heb het allemaal opgenomen en deze maand gemixt. Hopelijk komt het over niet te lange tijd uit op cd. Topper.

* Spelen in De Amer te Amen. Solo. Super plek. Lang gewild, dit jaar eindelijk geboekt. Heel fijn optreden. Daar doe ik het toch allemaal voor.

* Teveel momenten die ik vergeet. Wil niemand tekort doen. Mijn muziek agenda is soms, vaak absurd vol, zoals deze week waarin ik op vijf aansluitende avonden optredens doe met vijf verschillende acts (en repertoires). Ik mag mezelf op dit gebied heel rijk prijzen. Nu die poen nog...
Een paar tips voor komend jaar: er komen fraaie cd's aan van oa Eric Devries, Powderblue, JW Roy, Ongenode Gaste, Arno Adams, The Watchman... Je kunt ze overal in Nederland vinden. Verder wil ik verwijzen naar een ingezonden column (van mij, ik beken) op de www.altcounty.nl site over de vermaledijde jaarlijstjes. Mijn (auto) favorieten van afgelopen jaar staan er trouwens ook bij, naast een echt gemeend betoog over minderwaardigheidscomplexen en ander klein leed.

Beste wensen iedereen voor de toekomst.

BJ Baartmans