Koen Hottentot is de man achter het folkfestival Folk Grolloo dat na haar eerste editie een dermate hoge rekening kreeg toegestuurd van de auteursrechten-organisatie BUMA, dat het festival nu ten dode opgeschreven is.

Koen Hottentot (Folkfestival Grolloo):

Vuist tegen Buma-dictatuur

- Mooiste Muziek Moment van het afgelopen jaar
... De voornaamste concerten waar ik bij geweest ben dit jaar zijn eigenlijk onze eigen concerten in Grolloo geweest, voor de rest niet zo actief geweest qua concertbezoek. Maar een zeer op dreef zijn de Little Johnny Engand op Folk Grolloo staat toch wel bovenaan de lijst (als hier althans live muziekmomenten worden bedoeld).

- Verwachting voor het komende jaar ...
Hopelijk een vuist maken tegen de Buma-dictatuur, zie eerdere discussies op Folkforum. Die lui zijn volledig door de bocht gevlogen, en maken het kleine podia onnodig moeilijk iets leuks te organiseren. Gebeurt dat niet dan verwacht ik niet zo heel veel positiefs voor Nederlandse podia. Muzikale verwachting? K3 en Britney Spears zullen de hitlijsten domineren. Maar even serieus, ik heb geen idee en we zien wel weer. Toch? Concerten in Grolloo volgend jaar - geen idee. We verwachten eerst (in januari) een kindje, daar zullen we druk genoeg mee bezig zijn. En dan zien we daarna wel weer verder.

- De beste cd's van 2003 ...
Ad Vanderveen - The Moment That Matters
Show Of Hands - Country Life
Diversen - Folk Grolloo (uiteraard, ha ha)

groetjes,
Koen