Gerry De Mol (Oblomow, Kleine Blote Liedjes):

Nieuwe piano 'n wonder

Omdat ik onder andere 2 cds gemaakt heb dit jaar is er veel te weinig tijd overgebleven om andere optredens te zien. Maar toch deze momenten onthouden: Sandy Dillon in de Handelsbeurs in Gent zal me nog heel lang bijblijven, net als enkele maanden eerder Richard Thompson (alweer).

Mijn eigen mooiste muziekmomenten waren ongetwijfeld de bijzonder aangename week dat we in de Ardennen in een oud schooltje Kleine Blote Liedjes opnamen met Eva De Roovere, Lode Vercampt, Evi Baetens, Gert-Jan Blom en Jan Verschoren. Een heel schoollokaal vullen met instrumenten als guitarrons, dennenappels, karnemelktonnen, duimpiano's, zingende zagen, zes gitaren, een hoorn en cello, bassen, harmonica's, mondharpen, bellen, toeters en afwastonnen was een natte droom voor ons.

De warmte van het Trefpunt publiek (Kleine Blote Liedjes) is me ook bijgebleven en de bijzondere momenten bij Oblomow waar Eva en Laila elkaars liedjes met zang-improvisatie opsmukten. De eerste repetities van het Ladies Night project van Oblomow met de vier dames waren een bevestiging van al mijn hoop over hun stemmen en tenslotte nog de aankomst en het wonder van onze "nieuwe" piano (August Förster, 1920) in huis.

Voor 2004 kijk ik vooral uit naar de release van de Kleine Blote Liedjes cd (januari), het Oblomow's Ladies Night project in het voorjaar (maart-mei) en wacht me een schrijf en arrangeernajaar voor een project met fadozanger Pedro Moutinho, Eva en een koperblaaskwintet.

De CD's van 2003:

In willekeurige volgorde:

- Angelique Ionatos: Canta Frida Kahlo
- Samir Joubran: Tamaas
- Lucinda Williams: World Without Tears
- Elvis Costello: North
- Björk: live box

- DVD: Down from the mountain (met Gillian Welch, Alison Krauss, Emmylou Harris,...)
Gerry De Mol