Image

Last Night's Fun

Hans Hoogeveen (ttfc):

Last Night's Fun hemelsmooi

Mijn mooiste moment was afgelopen jaar bij het concert van Last Night's Fun. Drie uitstekende muzikanten ieder met hun eigen uitstraling. Met zijn drieën zaten ze naast elkaar op Perzische tapijten op ons knusse podium. Naast heel veel grappen en grollen speelden ze hemelsmooie, complexe traditionele folkmuziek. Je moet deze musici echt aan het werk zien om hun muziek te ervaren en een plek te geven. Ieder concert is raak en zo ook bij ons. "The Ploughman and the Furrow" van hun laatste album "dubh" sloeg echt alles. Filmbeelden trokken aan mij voorbij. Nick Scott (Uillean Pipes) als "kabouter" van de band zette met een gedragen air een lange reis in, halverwege stapte de "nar" van de band Chris Sherburn in met zijn concertina. Ondertussen zat Denny Bartley met gesloten ogen als "monnik" te mediteren om daarna de hele zaal om te toveren in een abdij en vervolgens iedereen te overweldigen met schitterend emotioneel en pastoraal gezang met in de finale "John Barleycorn must die". Humor en serieuze muziek het kan gewoon.

Verder ook heel mooi de chemie en vonken bij concert van Brian Webb, Rod Picott en BJ Baartmans. Ze kenden elkaar drie dagen. Zo goed dat ik ook in Edam ben gaan kijken.

Mijn laatste moment in dit verhaal is het optreden van Chris Laterzo bij Under the Tree rechtstreeks live op de radio in oktober. Ik kende deze aardige singer-songwriter niet. Chris zette 12 erg intieme nummers zeer emotioneel neer. Intiem omdat we met zijn vieren waren en hij speelde alsof het voor een groot publiek was. Ik moest ook vanwege zijn haren voor z'n ogen bij elk nummer en de intensiteit steeds aan Nirvana denken.

DE DAVERENDE 20 van UNDER the TREE

-1. Richard Thompson, The Old Kit Bag
-2. Brian Webb, Broken Folk
-3. The Be good Tanyas, Chinatown
-4. Kris Kristofferson, Broken Freedom Song
-5. Damien Rice. O
-6. Kate Rusby, Underneath the Stars
-7. Greg Trooper, Floating
-8. John Spiers & Jon Boden, Bellow
-9. Radiohead, Hail to the Thief
10. Bonnie Prince Billy, Master and Everyone
11. Waren Zevon, The Wind
12. Joe Strummer & the Mescaleros, Streetcore
13. Rob Jungklas, Arkadelphia
14. Correy Harris, Mississippi to Mali
15. Emmylou Harris, Stumble into grace
16. Terry Lee Hale, Tender Loving Hell: The Best of…
17. Martin Simpson, Righteousness & Humidity
18. Graham Lindsey, famous Anymous Wilderness
19. Joly Holland, Catalpa
20. Alan Lomax, Blues Songbook + Popular SongBook

Beste 5 Trouble Tree FolkConcerten:
1. 17 april met Last Night's Fun (Heel veel fun, fenomenale en virtuoze muziek van een top band)
2. 13 februari met Pete Morton, Steve Tilston & Ton McConville
3. 30 oktober met Brian Webb, BJ Baartmans & Rod Picott
4. 9 oktober met weer Pete Morton & Kellie While
5. 14 december met Greg Trooper

Overige concerten:
1. Counting Crows in maart in de HMH in Amsterdam
2. Aedo en Follia op Folkwoods afgelopen zomer
3. Ilse de Lange onlangs in Vredenburg ( vooral solo "All the Answers" van Kieran Halpin)

Verder hoop ik volgend jaar weer op een heel mooi concertgebeuren bij TTFC en bij Under the Tree. Ik maak mij alleen wat zorgen over de wisselende publiek belangstelling. Hoe dat komt is vaak lastig te zeggen.. Hebben anderen daar ook last van? Live on air bij Under the Tree ook volgend jaar gaan we daarmee verder. Wie graag wil spelen in mijn programma ter promotie kan een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.of bellen naar 071-3414647

Hans Hoogeveen
Organisator Trouble Tree FolkConcert (www.ttfc.nl) en radiomaker bij Radio Rijnwoude met folk en roots programma "Under The Tree" (www.radiorijnwoude.nl)