Celinda Scheepers is actief in de Stichting Volksmuziek Nederland. Zo ontwikkelde ze samen met drie anderen het plan voor de workshops wereldmuziek die onlangs gegeven werden in de Eindhovense Muziekschool.

Celinda Scheepers
Het allermooiste was The Warsaw Village Band

Uiteraard heb ik weer ontzettend van Folkwoods genoten. Inner Strength maakte op mij veel indruk. Hun toekomst is veel belovend. Natuurlijk ken ik deze mensen wel persoonlijk, maar ik kijk toch objectief.

Maar het allermooiste vond ik de Warsaw Village Band. Vooral omdat ik op die dag al zoveel Ierse en Keltische melodieën voorbij had horen komen. Ik vind dat echt mooi, begrijp me niet verkeerd, maar je wordt er toch wel een beetje mee dood gegooid. Dus de overgang naar de WVB was erg goed en het was duidelijk niet voor niets, dat zij de afsluiters waren van het festival.

Kijkende naar de groepen die op Folkbal Eindhoven zijn geweest vond ik Tantra, die Belgische groep met didgeridoo, het beste. Een leuke krosover tussen de dansmuziek en moderne elementen. Daar houd ik wel van.

Dan was er natuurlijk Folkbal Meets Boombal in Eindhoven. Van alle bands die toen op hebben getreden was Aedo denk ik wel het leukste. Ik geloof dat ergens in het begin ook een goede band op trad, maar ik weet geen naam meer en ik heb
er niet veel van gehoord, omdat ik over het marktje heb gelopen.

Wat mijn persoonlijke wensen zijn voor de toekomst? Hmm, ik houd erg van
Scandinavische muziek, zoals Gjalarhorn of Värtinä uit Finland. Zij of iets in die trend mogen van mij zeker terug komen…

Met vriendelijke groeten,

Celinda.