Bert Spin is accordeonist bij de legendarische Brabantse folkgroep Dommelvolk. Samen met Wè-nun Henk trekt Dommelvolk in 2005 langs de theaters. Bert maakt sinds oktober ook deel uit van het Folkforum-team.

Bert Spin
Caroline Aiken kreeg De Buut stil!

Mijn muzikale momenten van 2004:
Zoals elk jaar talloze tijdens de Manic Mondays in café de Buut hier in Eindhoven. De muzikanten zijn niet allemaal zo bekend maar toch veel verrassingen. Bijvoorbeeld, kortgeleden, Caroline Aiken, een ervaren vakvrouw die volkomen ontspannen het café stil wist te krijgen, het samenspel van Cindy Boste en Barb Waters met hun enthousiasme en ieder hun eigen stijl, David Rodriguez natuurlijk, Maikel Bogget (toendertijd nog) van Starfish Bowl die over een geweldige bluesstem blijkt te beschikken (of was dit concert in 2003? weet ik niet meer).

Cd's:
Riccardo Tesi. Thapsos, een kwaliteitsplaat, die ik in 2003 al aangeschaft had n.a.v. zijn optreden in Tilburg, maar in 2004 nog steeds ongelooflijk vaak op de draaitafel ligt, Un ballo Liscio en deze week door Joop van Gool laten sturen: Acqua Foco e Vento. Allemaal even prachtig, en toch iedere CD een eigen karakter.

Folkwoods:
Ambrozijn, die ik nog nooit gezien had, maakte een enorme indruk, zeker instrumentaal. Warsaw Village Band, Eliza Carthy.
Omnia was vermakelijk... brengen wel wat leven in de brouwerij.

TV:
dit is nog van december 2003, maar ik zet het er toch maar bij, ook aangezien dit mijn eerste bijdrage aan de m.m.m. is: 'recordings' #89: het prachtige Russische lied 'Nachtgaaltje' door Irina Raspopova. Sublieme uitvoering. Kippevel.

en verder:
De oergezellige onderonsjes tijdens het kleine festivalletje in Druyes (frankrijk) met de dames en heren van Wè-nun Henk. Het festival mag wat mij betreft in 2005 wederom georganiseerd worden...

Mijn verwachtingen:
Meer Nederlandstalig repertoire alstublieft. Als veel groepen maar Iers of Celtic of Amerikaans blijven spelen krijgen we nooit (meer) een fatsoenlijke vertegenwoordiging op buitenlandse festivals, en dat hoort eigenlijk wel. Het materiaal is er wel, maar de creativiteit ontbreekt blijkbaar.

Voor het komend jaar hoop ik op veel mooie muzikale en aanverwante momenten, en op veel leuke en interessante stukjes, ook van mijn hand, op deze site...

Wees gegroet,

Bert