Arnoud (Folkclub Twente):

Boombal 10-daagse tijdens
Gentse Feesten zeer sympathiek initiatief

Arnoud organiseert concerten in folkclub Twente in Enschede, is keukenprins voor de muzikanten die er optreden, bezoekt elders ongelooflijk veel concerten, voorziet onze site geregeld van tips, nieuws etc.

Mijn moment is de Gentse Feesten! Heb een deel van m'n zomervakantie door gebracht
met fietsen in Belgie met festivals als thema. Leek me een goed jaar, want het rekende er op dat de subsidiekraan extra open stond ivm de Guldensporenslag viering van 700 jaar eerder. Beleuvenissen, Gent, Sfinks en Dranouter (waar ik elk jaar ben).

Alles leuk, maar die Gentse Feesten was toch wel een heel prettige verrassing.
Tien dagen muziek door de hele stad en heel veel folk. Natuurlijk is dat een massaal gebeuren, maar ook buiten het hoofdpodium viel juist veel interessants te beleven. Dagelijks van ongeveer 20:30 tot 3:00. Maar dit jaar was er ook van 17:00 tot 19:30 de Boombal 10-daagse met super aktieveling Wim Claeys en elke dag weer een stel onvermoeibaar dansende (jonge) bezoekers in een oud kapelletje waar houten dansvloer was gelegd. Bourree, scottish, mazurka, wals, etc. De eerste helft door het Boombal orkest en daarna Wim met elke dag een nieuwe gast (mede leden Balbrozijn, maar ook Iep en Didier). Zeer sympathiek initiatief en zeer leerzaam ;) Volgend jaar ben ik weer
van de partij.

Of ik ook weer naar Dranouter ga, vraag ik me af. Dit jaar was er weer minder folk
(had zelfs tijd om thee te drinken) en de Bretonse festivals lonken.

Ik verheug me op het Tilburg festival eind januari. Ben vooral erg benieuwd naar
Nickel Creek, want heb een geweldig CDtje van bandlid Chris Thile.
Ook het Zwolle fest met een weerzien van Croque Mule en Follia! staat
vet in m'n agenda.

Cheers, Arnoud

http://folk.twente.org/