Image

Lynn Miles live was grote klasse

Hans Hoogeveen:

Lynn Miles was top en waar blijft trouwens
de nieuwe cd van Richard Thompson?

Hans Hoogeveen organiseert concerten in Koudekerk (www.ttfc.nl).
Ook is hij dé man achter het radioprogramma Under the Tree op
Rijnwoude Radio (www.omroeprijnwoude.nl).

Een heel druk jaar was het al met al met de vele concerten bij Trouble Tree FolkConcerts. Mooie concerten van traditionele folk, singersongwriters en americana. Eén van de hoogtepunten voor mij was de singer-songwriteravond "Under the Tree" met JW Roy, Kaz Lux en Michael de Jong. Alle drie met hun songs spelend onder een echte boom in een stampvolle, sfeervolle maar muisstille zaal.
Op 25 januari 2003 doen we het zodoende wederom. In deze 2e editie
Francis Levoy, the Yearlings en weer Kaz Lux.

Andere hoogtepunten een dijk van een avond met de toppers Julie Matthews en
Chris While en het optreden van Lynn Miles met haar band. Vier ontzettend, sympathieke Canadezen die met een eenvoudige PA zelfs nog mooier en ontroerender klonken dan de al prachtige cd's van Lynn. Grote klasse en hopelijk komt haar live cd gauw uit.

We hebben de primeur gehad met het eerste optreden van Jennifer Terran in Europa en Nederland. Dat was een emotioneel avondje.

Daarnaast heel erg druk met mijn radioprogramma "Under the Tree" op Rijnwoude Radio (omroeprijnwoude.nl) en sinds kort lid van "the Dutch Roots Ring" van RealRootsCafé. Ook daarin live optredens direct in de uitzending. Heel spannend altijd om te doen, maar het lukt altijd goed om een mooi geluid neer te zetten. Prachtige uitzendingen met
Eric Taylor, Freddie White en Danny Guinan & Red. Verder was voor mij Hardpan een grote surprise. Ik mocht van deze aardige singersongwriters hun laatste concert van hun Europese tour opnemen en dat zijn memorabele opnamen geworden, die misschien gebruikt gaan worden volgens Joseph Parsons voor een eventuele live-cd.

Voor het eerst afgelopen jaar concert van Fred Eaglesmith meegemaakt. Was al fan van Fred maar nu nog een grotere (Nice guy). Graag ook een keer live bij ons.

Ik ga deze weken op mijn gemak (zal niet mee vallen) naar veel muziek luisteren. Verwachtingen komend jaar weer mooie en knusse concerten in Koudekerk (www.ttfc.nl) , lekkere roots, folk muziek en natuurlijk live-optredens in mijn radioprogramma ( wie durft????, live on air Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en in 2003 krijg ik vier uur per week zendtijd met mijn programma. Ik heb dus niets te klagen en de enige vraag die ik nog heb: Wanneer weer een nieuw album van Richard Thompson?

Mijn koesterschijfjes van 2002:

* Nickel Creek - This Side
* Coldplay - A Rush of Blood to the head
* Hardpan - Hardpan
* Patty Griffin - 10.000 Kisses
* JW Roy - Keep It Coming
* Linda Thompson - Fashionably Late
* Salif Keyta - Moffou
* Desert Blues 2 - Various
* Jorma Kaukonen - Blue Country Heart
* Counting Crows - Hard Candy
* The Yearlings - The Yearlings
* Youssou N'Dour - Coono Du Réér
* Roy Rogers & Norton Buffalo - Roots on Nature
* James Fagan & Nancy Kerr - Between the Darkness & the Light