Image

Een van de foto's die Martijn maakte van Luka Bloom tijdens het concert in Eindhoven

Martijn Lieffers:

Concerten van Marco Borsato en
Luka Bloom vergeet ik nooit

Martijn Lieffers is de hoffotograaf van Folkforum.nl. Hij nam maart dit jaar - aangestoken
op het festival in Tilburg - het initiatief tot deze site. Poogt op gitaar zowel Luka Bloom,
U2 als The Gathering te spelen.

Ik luister pas een jaar naar folkmuziek. Ik kan er nu dus nog niet zoveel over zeggen,
maar zijn er bepaalde dingen die ik heel erg gaaf vond. Om te beginnen iets wat geen folk is: het concert van Marco Borsato in de Kuip. Het was echt geweldig om te zien hoe geëmotioneerd die man was. Hij was zo gelukkig dat al die mensen speciaal voor zijn
muziek kwamen. Af en toe kon hij gewoon niks meer zeggen, of kreeg hij tranen in zijn ogen. De terugblik op tv die onlangs werd uitgezonden liet nog eens zien hoe geweldig Marco het vond om voor zoveel mensen te mogen zingen.

Mijn eerste live-folk ervaring was in Tilburg, Januari 2002. Ik vond dit een hartstikke leuk festival. Goede muziek, Les Deux Accords Diront, Debout sur le Zinc, Laïs.
Ook een hele leuke sfeer. Ik heb er, vind ik zelf, ook erg mooie foto's kunnen maken
voor folkforum.

Mijn tweede live-folkervaring was Folkwoods. Dit was voor mij een echt geweldig
festival. We hadden het getroffen met het weer, dat maakte het helemaal gaaf.
Er hing een relaxte sfeer, er waren veel goede bands, The Mahones, Lecker Sachen, Rapalje, Flip Kowlier, Lenny Kuhr (waar ik 's morgens mee gewekt werd) Ook dit was
een festival om nooit te vergeten.

Mijn gaafste folk-ervaring dit jaar was toch wel Luka Bloom in het Frits Philips muziekcentrum in Eindhoven. Ik vond het echt geweldig hoe die man gitaar kan spelen en hoe hij in zijn eentje het publiek zo stil, maar ook aan het lachen krijgt. Ik heb veel naar zijn cd's geluisterd. Hij zal me waarschijnlijk altijd blijven boeien met zijn muziek en gitaarspel.

Mijn verwachting voor komend jaar. Ik zelf wil graag veel meer leren kennen op
folkgebied. Ik hoop ook meer naar concerten en festivals te gaan als afgelopen jaar, maar ook meer verschillende cd's te luisteren. Voor folkforum.nl hoop ik komend jaar ook veel meer te kunnen fotograferen.