Image

De Lance Young Tribute Band bestaande uit Michel van Son (drums) Kees van Son,
Waymon "Buttermilk" Meeks en Robert Burton Hubele.

Gerrit Klaassen en Mirjam Heemskerk:

Tribute to Lance Young was voor ons
een hoogtepunt met een droevige klank

Het jaar 2002 was voor Gerrit Klaassen en Mirjam Heemskerk van Bluesbarn uit
de "flat & wet parts" van noord-oost Groningen een aanéénschakeling van
hoogtepunten. Om de live-optredens in The Gambia (Afrika), de ontmoeting met
Micheal Burks op het Moulin Blues festival, de optredens van Popa Chubby in Leeuwarden, Roscoe Chenier in Veendam, de Juke Joints in Gasselternijveensemond,
de natte gezellige dagen in Ospel en de zelf georganiseerde avonden in Nieuw Beerta met o.a Dusc, Robert Berger, Ramblin' Eddy en K.C. & Son gemakshalve maar aan de geschiedenis toe te voegen, even een paar hoogtepunten op een rijtje:

Voor het eerst durfden we ook over de grenzen te kijken, en begonnen met de
Jan Gerfast Voodoo Band uit Zweden. Na een paar goede optredens en gezellige dagen vertrokken deze Zweedse talenten huiswaarts, en kwam de volgende band al weer aan. Onze kennismaking met de Amsterdamse formatie Tanning Blues blijft prettige gevoelens achterlaten in ons muzikale geheugen.
Voor het eerst werd onze PA installatie beproefd, en werd in één soundcheck veel
geleerd. Dat moest ook wel want we hadden de verantwoordelijkheid op ons genomen
een Nederlandse tour te organiseren voor Robert Burton Hubele uit Cochrane Canada.
Als we dan echt het hoogtepunt moeten noemen waren het de twee weken met deze artiest. Optredens, jamsessies, radioshows, bier, hasj en croketten.

Roberts tour werd afgesloten op het Big Barrel Blues Festival in Nieuw Beerta. We konden ons niet inhouden, en met de kop tegen de wind organiseerden we een akoestisch festival. We kregen er geen spijt van. Waymon "Buttermilk" Meeks kwam over uit Amerika, K.C. en Son uit Gouda kwamen voor de tweede maal af naar Nieuw Beerta, en
Robert Burton Hubele liet zichzelf en zijn Dobro van de beste kant zien.
De Tribute to Lance Young was voor ons begrijpelijk een hoogtepunt met een droevige klank. Onze, in augustus te Jackson Mississippi overleden vriend, werd op sublieme wijze herdacht door de nummers die Waymon, Kees, Michel en Robert hadden ingestudeerd. Degene die Lance hebben gekend weten zeker dat hij trots zou zijn op de uitvoeringen die van zijn songs te horen waren.

2003
Voor 2003 staat er al weer veel op stapel. We verheugen ons op een weerzien met
Micheal Burks tijdens "An Evening With The Bues" in Tiel. Op 13,14 en 15 juni staat
een mini uitvoering van Big Barrel Blues op stapel, en in het eerste weekend van september de derde uitvoering van Big Barrel Blues, met in ieder geval twee dagen en totaal 12 bands waaronder Tanning Blues, de Jan Gerfast Voodoo Band, en natuurlijk zijn er al weer contacten gelegd aan de andere kant van de oceaan.

Zonder te vergeten onze favoriete CD's van 2002 te vermelden namenlijk:
Ruthie Foster met Runaway Soul en Joan Baby met Long Tall Sassy (waaruit onze interesse qua Big Barrel Blues artiesten duidelijk moge zijn) besluiten we ons hoogtepunten overzicht van 2002 met iedereen een muzikaal, bluesy en festivalrijk 2003 te wensen.

Gerrit Klaassen en Mirjam Heemskerk.
Bluesbarn Promotions www.bluesbarn.tk